- hirdetés -

Óvodai fejlesztés, ipari park modernizáció, konferenciaközpont átalakítása mozivá, új rendezvénytér építése Gyopároson. Újabb négy pályázatot adott be a város.

Immár a harmadik beadási körhöz ért a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataival. Ez az az uniós program, ami szinte minden programelemben 100 %-os finanszírozást biztosít a településeknek. Orosháza a ebben az uniós ciklusban összesen 19 TOP programra kíván pályázni. Ezek közül már beadtak hatot, most újabb négyet tárgyalt meg a képviselő-testület a május 12-i rendkívüli testületi ülésen.

Az első projektben az önkormányzati napköziotthonos óvoda fejlesztésére pályáznak. 250 millió forintból megújulna a Lehel utcai és a Könd utcai óvoda energetikai rendszere, és az épületben is lennének felújítások. Emellett a bölcsődei férőhelyeket is bővítenék, a Könd utcán két csoportszobát alakítanának ki.
A második pályázatban 285 millió forintból fejlesztenék az ipari parkot. Többek között felújítanák a csapadékvíz csatornát, kerítést építenének, új bejárókat létesítenének, és az elektromos rendszert is fejlesztenék.

A harmadik pályázatban 400 millió forintból az Alföld Gyöngye Hotel konferencia központjának átalakítását tervezik. Lenne ott mozi, valamint szabadidő eltöltésére alkalmas közösségi terek, és az épület környezetének zöldfelületét is fejlesztenék.

A negyedik projekt egy barnamezős beruházás lenne a volt laktanya területén, ahol egy rendezvénytér kialakítását tervezik. Ez alkalmas lenne az orosházi fesztiválok, koncertek, egyéb szabadidős programok kulturált helyszínének biztosítására. Itt 420 millióra pályáznak.

Az MSZP és a Jobbik képviselői úgy vélték, a fejlesztések fontosak, de hiányolták a pontos terveket, tanulmányokat. A polgármester az ülés után az OrosCafénak elmondta, ezek a fejlesztések a város jövőjét jelentik: – Több mint 1,3 milliárd forint érkezhet Orosházára csak ebből a négy pályázatból. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ezeket meg is nyerjük, és továbbiakat adjunk be – fogalmazott Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.