- hirdetés -

Liszkai Anikó óvodapedagógus fejében született meg az ötlet, hogy csoportjának tagjai, a kis Ficánkák köszöntsék fel a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának dolgozóit. Négy nappal a világnap előtt, április 10-ének délelőttjén érkeztek az apróságok az intézménybe kezükben ajándékkal, ajkaikon kedves szavakkal, így tették felejthetetlenné ezt az ünnepet.

– Sosem ért még minket ilyen meglepetés, úgyhogy hatalmas az örömünk – mesélte Tengerics Éva könyvtáros. – Tündériek a gyerekek, és persze nagyon kedvesen az óvó nénik is, hogy gondoltak ránk. Olyan előfordult már korábban, hogy április 14-e környékén kaptunk néhány aranyos üzenetet, vagy épp egy-egy ölelést, de ekkora csoportos köszöntésben még nem volt részünk.

A Könd utcai ovisok előbb egy szép dallal örvendeztették meg a könyvtár dolgozóit, majd átnyújtották saját készítésű könyvjelzőiket. A gyerekek festették rájuk mintát, óvó nénijük, Liszkai Anikó pedig egy-egy pozitív gondolattal, idézettel tette őket teljessé.

– Április hónapban a pozitív kapcsolatok ápolását tűztük ki célul, ez a Boldogságóra program része, amelyhez a Könd utcai óvoda még 2017-ben csatlakozott – mesélte az óvodapedagógus. – Örökös Boldog Óvoda címmel rendelkezünk, melynek részeként az ovisokkal közösen gyakoroljuk a megbocsátást, mélyítjük az önismeretet, megtanuljuk értékelni az élet apró örömeit, és fejlesztjük a gyerekek önbizalmát is. Úgy éreztük, az e havi témánk tökéletesen illik ehhez a világnapjához, hisz a könyvtárosokkal tényleg nagyon jó kapcsolatot ápolunk. A Könyvkosár program keretében ők is rendszeres vendégek nálunk, és amikor tudunk, mi is részt veszünk az általuk szervezett eseményeken.

A kis ovisok teljesen váratlanul érkeztek a könyvtárba, így nem is sejtették, hogy nem ők lesznek az egyetlen csoport, mely ott tölti délelőttje egy részét. Nagy meglepetésükre a rákóczitelepi iskola diákjai épp egy foglalkozáson vettek részt, Tengerics Éva papírszínház-előadása közepén járt, mikor beléptek az apróságok. A kellemes találkozás eredménye végül az lett, hogy az ovisok is meghallgathatták a mese végét, majd az általuk készített másik ajándékot, a magyar költészet napja alkalmára összeállított plakátot átnyújtották a telepi iskolásoknak. Az ünnepi pillanat akkor sem lehetett volna szebb és boldogabb, ha azt minden részletében előre megtervezi az ötletgazda.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.