- hirdetés -

Újabb pályázatokat ad be a város, eladják a bogárzói lóversenypálya részvényét, és kiírják a pályázati felhívást az Alföld Gyöngye Hotel hasznosítására. Ezek a legfőbbek, írjuk a többit.

Hét napirendet tárgyalnak a képviselők nyilvános ülés keretében. Elsőként Orosháza Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája módosításának elfogadása lesz terítéken, majd következnek az újabb TOP pályázatok. Ezen belül pályáznak foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésére; az ipari park fejlesztésének megvalósítására. Pályáznak a zöld város kialakításának megvalósítására és barnamezős területek rehabilitációjának megvalósítására. Ez az Alföld Gyöngye Hotel körüli területek fejlesztéséről szól.

A napirendek részletesen itt olvashatók. Az ülés május 12-én, 9 órakor kezdődik a városháza nagytermében. A történéseket online formában adjuk, és élőben közvetítjük az Orosházi Városi Televízióban.

A harmadik napirend a Bogárzói Lóversenypálya Hasznosító és Szolgáltató Nonprofit Zártkörű Részvénytársaságból történő részvény eladás lesz. Még március 25-én döntöttek arról, hogy külső befektetőt vonnak be a pálya fejlesztésébe, és ehhez új céget alapítanak. Ez megtörtént, most arról döntenek, hogy a részvények 48 %-át eladják a szakmai befektetőnek.

Orosháza Város Önkormányzat tulajdonában álló Alföld Gyöngye szálloda ingatlan hasznosítására kiírt pályázati felhívásról való döntés a következő napirend. Az április 29-i ülésen döntötték el a képviselők, hogy meghirdetik üzemeltetésre a városi szállodát, mert annak működtetése nem rentábilis a jelenlegi helyzetben. Most arról dönthetnek, hogy kiírják az erről szóló felhívást.

Ötödikként tárgyalják Orosháza Gyopárosfürdő városrész gyógyhellyé minősítéséhez szükséges, településrendezési eszközök módosítását és Helyi Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ezt követi a helyi építészeti és természeti értékek védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítása, majd az intézményátszervezési javaslatok véleményezése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.