- hirdetés -

Újabb pályázatokat ad be a város, megállapodást köthetnek az OTP Bankkal, elviekben támogathatják az új kézilabda aréna építését, és működési támogatást biztosíthatnak a kórháznak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásainál négy pályázat benyújtási határideje jár le hamarosan, ezért kerül a testület elé az ügy. Pályáznak a belterületi csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére és felújítására, és a saját közétkeztetési célokat szolgáló konyhák átalakítására, korszerűsítésére. Pályázat készül a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére, különös tekintettel az étkeztetés, közösségi ellátások, házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, utcai szociális munka, nappali ellátás, család- és gyermekjóléti szolgálat javítására. A negyedik pályázat pedig a térségi szintű, turisztikai termékcsomagok és kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések támogatásáráról szól, amelyekkel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósíthatók meg.

Az ülést 10 órától élőben közvetítjük az OrosCafén és az Orosházi Városi Televízióban. A napirendek itt olvashatók.

Önkormányzati rendelettervezet készült az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában működő intézmény által nyújtott szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokról. Az új rendeletre azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban rengeteg jogszabályi változást kellett átvezetni, és ésszerűbb egy teljesen új, módosított rendeletet alkotni.

Stratégiai megállapodást kötnének az OTP Bank Nyrt.-vel arról, hogy az előttünk álló, 2020-ig tartó uniós ciklus nagyobb városi fejlesztéseiben (sportaréna, tanuszoda, többfunkciós közösségi tér) a bank biztosíthatná a helyi fejlesztési programok finanszírozási lehetőségét.

A Magyar Kézilabda Szövetség sportágfejlesztés céljából az ország területén 60 edzőtermet és mellette 6 nagyobb aréna kivitelezését tervezi az elkövetkező két éven belül. Az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület olyan jelzést kapott a szövetségtől, hogy e terv keretében dél-békési régióközpontként egy kézilabda aréna kialakítására van lehetőség. Az önkormányzatnak ehhez területet kellene biztosítani, és a megépülés után üzemeltetni kell majd a csarnokot. Most elvi döntést hozhatnak arról, szeretnék-e ezt a lehetőséget kihasználni.

Az Orosházi Kórház működését támogathatják 12 millió forinttal. Ebből az összegből finanszírozná a kórház az úgynevezett dupla ügyeleti sort, mely jelentősen növeli a betegbiztonságot azáltal, hogy minimalizálja a párhuzamosan jelentkező feladatok esetében az ellátási késedelmet, így nyújtva betegeinknek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.