- hirdetés -

Összesen 11 nyilvános napirend. Szó lesz háziorvosokról, vízterhelési díjról, temetőkről, óvodákról, turisztikáról.

Újabb ülésen döntenek néhány témáról a város képviselői. Március 7-én, 12.30-ra ugyanis rendkívüli testületi ülést hívott Dávid Zoltán polgármester. A napirendek itt olvashatók részletesen.

Elsőként tájékoztatás adnak a 2016. évi vízterhelési díjról, majd döntenek arról, elfogadják-e, hogy az eddig betöltetlen 7. számú háziorvosi körzetben dr. Mahmoud Ahmed Toufick folytassa a gyógyító munkát.

Szó lesz a Pacsirta utca 8. szám alatti tekepálya hasznosításáról, a kegyeleti közszolgáltatási szerződés 2016. évre történő módosításáról,  és az egyházi fenntartásban lévő óvodák pályázatainak benyújtásához kapcsolódó döntésekről.

A 6. pontban ingó eszközök használatba adása az Európai Uniós Társadalmi célú Nonprofit Kft. részére. Ez annyit jelent, hogy a Pilot programban korábban vásárolt gépjárműveket a konzorcium települései a programban továbbra is használni tudják.

Miután az Otthon melege programban nyert a Szabadság tér 1. szám alatti társasház, amiben több ingatlan is városi tulajdon, így a képviselők arról döntenek, hogy az épület korszerűsítésére mennyi pénzt szánnak. Ez lesz  7-es pont. A 8. napirend a 2015/2016-os tanév tehetséggondozó programjának póttámogatásáról szól. Ezután jön a DAREH, a rekultivált hulladéklerakó utógondozási feladataival kapcsolatos döntés meghozatala Az ülés végén kiegészítik a turisztikai stratégiát, és eldöntik, csatlakoznak-e a „….JövőD Dél-Békésben épül…” programhoz.

Az ülést élőben közvetítjük a városi tévében, és online írjuk itt az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.