- hirdetés -

Kemény kritikát adott a múlt héten megjelent polgármesteri évértékelőre reagálva az MSZP Orosházi Szervezete nevében Fetser János.

A frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, alapvető hiányosságok vannak a város vezetésében, a lemaradás fokozódik.

– Olyan döntések születnek, amelyek a helyiek érdekeit háttérbe szorítják. Simonka György diktál, Dávid Zoltán végrehajt, ezzel is a Fidesz-klientúrát juttatják előnyhöz. Az oktatás és egészségügy állami kézbe kerülésével jelentős források szabadultak fel, de azokat nem az orosháziak javára fordítják – mondta Fetser János.

A tavaly lezárult nagy pályázatok kapcsán mutyit, és átláthatatlan közbeszerzéseket említett és a csatornázási munkák kivitelezése körüli hiányosságokat is nehezményezte. Úgy fogalmazott, a helyi buszközlekedésre is lenne pénz, de nem arra költik, kifogásolta a szociális bérlakások állapotát, és megfogalmazása szerint a városképen is az látszik, nincs valódi gazdája Orosházának.

Fetser János bírálta a városvezetést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Fetser János bírálta a városvezetést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Sodródunk, a város alapvető lakossági igényeket sem elégít ki. Itt nem vagyongazdálkodás, hanem vagyongarázdálkodás van, a város javait elosztják maguk között a Fideszesek, ahelyett hogy valódi munkahelyteremtő beruházásokat hoznának létre. Átláthatóságot akarunk, és azt, hogy fejezzék be az ellenzék korlátozását a testületi üléseken – fogalmazott Fetser János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.