- hirdetés -

Döntés a társulásokról, az autóbusz közlekedésről, Gyopárosfürdőről, kórházi támogatásról. Idén ez lesz az utolsó tervezett ülés, ami a napirendeken végignézve hosszúnak tűnik.

A 24 nyilvános napirendet felvonultató ülésen több hangsúlyos témát is tárgyalnak majd. Felülvizsgálják a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletet, és meghatározzák a 2016-ra vonatkozó étkezési nyersanyagnormákat.

Szó lesz a köztemetőkről is. Az evangélikus egyház a fenntartója a temetőknek, akik azt írták, nem kívánnak változtatni a szerződésen, így az árakon sem.

Téma lesz a helyi autóbuszközlekedés is. Jövőre lejár a DAKK Zrt-vel kötött szerződés, így várhatóan újabb pályázatot írnak ki, amire lehet jelentkezni. Emellett tárgyalják a jövő évi támogatást és a jegyárakat is, az előterjesztésből az tűnik ki, nem terveznek emelést.

Az ülést közvetíti a városi tévé, és online tudósít az OrosCafé.hu. A napirendek ide kattintva olvashatók. Tartsatok velünk!

Gyopárosfürdő is terítéken lesz. Megvitatják az Orosháza Kártya 2015. évi előleg elszámolását, és a 2016. évi előleg biztosítását, a kedvezményes fürdőbelépők támogatásának elszámolását, és a kalandpark üzemeltetés 2015. évi elszámolását.

Napirenden lesz a Jövő Építők TDM támogatási kérelme, ifjúsági közösségek közösségépítő programsorozatainak támogatása, és a Városi Képtár és Műteremmel kapcsolatos döntés meghozatala.

A 18-as pont a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatainak ellátása. Jelenleg Pusztai Lajos látja el az ügyvezetői tevékenységet, aki kezdeményezte a közös megegyezéssel való felmondást. Az előterjesztésből kiderül, hogy az önkormányzat az eddig végzett áldozatos munkája elismeréseként 6,9 millió forintos jutalomban részesítené ezért. Utódjának Lajti Tímeát javasolják.

Közszolgáltatási szerződéseket kötnek a 2016-os évre az állatvédő egyesülettel, a média Kft-vel, a művelődési központtal és a városüzemltetési Zrt-vel.

Fontos napirend lesz a kórház támogatása. Az előterjesztésből kiderül, hogy a tervek szerint az SZTK földszintjére költözhetnek a gyermekorvosok a Táncsics utcáról, és a várók kialakításában szerepet vállalna az önkormányzat. Emellett a kórház intenzív osztályán lesznek komoly szakmai és a műszerezettségi fejlesztések. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan tudják működtetni, az önkormányzat 5 millió forintos támogatást biztosít.

Lesz még 5 MSZP-s interpelláció, és vélhetően több kérdést is feltesznek majd a képviselők az ülés végén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.