- hirdetés -

Például maratoni egyeztetés. A novemberi nem az utolsó a soros ülések sorában, viszont közmeghallgatással indul, és több interpellációval zárul, a napirendek száma 22.

A megszokottól eltérően most nem pénteken, hanem csütörtökön lesz testületi ülés. A kezdés időpontja 9 óra, és a helyszín is változatlan: a polgármesteri hivatal első emeleti nagyterme. Közmeghallgatással kezdünk. Majd ezt követően jönnek a napirendek. Tájékoztatást ad például az orosházi tűzoltóparancsnok Orosháza tűzvédelmi helyzetéről. Szó lesz a helyi adókról, illetve az testülete által adományozható elismerésekről szóló rendelet módosításáról is döntenek a képviselők.

Az önkormányzati lakások és helyiségek bérlete is terítéken lesz, módosul az önkormányzati óvoda szervezeti szabályzata, és együttműködési megállapodást kötne az önkormányzat a Kodolányi János Főiskolával. Úgy tűnik, nagyon nincs szerencséje a nyolc háziorvosi körzetben lakóknak. Évekkel ezelőtti olyan háziorvost kaptak, aki ellen per volt folyamatban, el is ítélték. Majd jött egy új orvos sok jó tervvel, de nem marad. Saját forrásból biztosít pénzt az önkormányzat arra, hogy 54 orosházi idős bekerülhessen a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás rendszerébe.

Az ülést közvetíti a városi tévé, és online tudósít az OrosCafé.hu. A napirendek ide kattintva olvashatók. Tartsatok velünk!

Orosházán 52 idősnek már van ilyen jelzőkészüléke, a kistérségben pedig összesen 305 darabot üzemeltetnek. Azért jó, mert egy gomdbnyomással segítséget kérhet a gondozott idős ember, például ha elesik és nem tud felkelni. Várólistán 54 orosházi – nekik segíthet a testület, ha úgy dönt.

Téma lesz, az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., az Orosháza FC Futballklub Kft. végelszámolásának befejezésével kapcsolatos dokumentumok, és a megyei rendőrkapitánysággal kötendő megállapodás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.