- hirdetés -

Gyopárosfürdő gyógyhellyé nyilvánítása, a mezőőrség költözése, és a testület által adományozható elismerésekről szóló rendelet módosítása. Többek között ezek lesznek napirenden pénteken, a soros ülésen.

Hétfőn rendkívüli ülésre gyűltek össze a képviselők, pénteken 9 órakor újra elfoglalhatják helyüket a nagytanácskozó teremben – soros testületi ülésen egyeztetnek több témában. Így például terítéken lesz Gyopárosfürdő gyógyhellyé nyilvánításának soron következő lépése. Régi terve ez már a városnak: gyógyhely címmel kevesen büszkélkedhetnek, hiszen szigorú feltételeknek kell megfelelni. Gyopároson kiváló a víz, de fontos a zajszennyezés mértéke, a levegő minősége, fontos az ismertség is stb. A gyógyhellyé nyilvánítás folyamata hosszadalmas, most egy újabb lépést tehetnek a cél felé.

Változik az önkormányzat képviselő-testülete által adományozható elismerésekről szóló rendelet – egységesítenek (például a határidőket tekintve) – a jobb átláthatóság érdekében és új elismerésként bevezetnék a Mokry Sámuel Díj Orosháza Mezőgazdaságáért elismerést.

A pénteki ülés napirendjei ide kattintva olvashatók. A 9 órakor a városháza nagytanácskozó termében kezdődő egyeztetést közvetíti a városi tévé és online tudósít az OrosCafé. 

Az elmúlt hónapok munkájáról számol be az Orosházi Települési Értéktár Bizottsága, téma lesz a Gyulai Szakképzési Centrummal kötendő megállapodások jóváhagyása, valamint a mezei őrszolgálat székhelyének megváltoztatása: a bónumi telepen kapna irodát a szolgálat. Téma lesz még továbbá a családsegítő és gyermekjóléti feladatokkal kapcsolatos döntések meghozatala, tulajdonosi hozzájárulás az Orosházi Munkás Testedző Kör – Utánpótlás Labdarúgó Egyesület 1913 TAO beruházásához, bérlakások felújítása.

Az Idősbarát Önkormányzat elnyert díjának felosztásáról is döntenek, az elnyert egy millió forintot terv szerint 6 nyugdíjas egyesület és 4 idősek klubja támogatására fordítanák egyenlő arányban. Interpellációk is lesznek a nyílt ülés végén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.