- hirdetés -

Úgy tűnik, nem lesz népszavazás a férfiak nyugdíjazásáról – a Jobbik nem ért egyet az alkotmánybírósági döntéssel.

Alkotmányellenesnek nyilvánította az Alkotmánybíróság a Kúria azon határozatát, mely lehetővé tette a férfiak nőkhöz hasonlóan 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést. Az elutasító döntést dr. Szabó Ervin, Békés megye 4-es számú választókerületének jobbikos elnöke, megyei alelnöke megdöbbentőnek nevezte.

– A részletes indokolás még nem ismert, csak az biztos, hogy jelen határozat értelmében a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazást nem lehet megtartani – tudtuk meg a jobbikos képviselőtől. Dr. Szabó Ervin hozzátette, így a népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívein lévő aláírások hitelesítése nem történhet meg, pedig rövid idő alatt rengetegen álltak a kezdeményezés mellé, Orosházán is.

A Jobbik orosházi elnöke emlékeztetett, a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Kúria nyári döntését követően az elmúlt hetekben országszerte megkezdte az aláírások gyűjtését, Orosházán is lehetőség volt az ívek aláírására. A támogató szignók gyűjtését most abba kell hagyniuk.
– Az aláírásgyűjtés közben szerzett tapasztalatok alapján azt gondolom, kijelenthető, hogy az Alkotmánybíróság döntése az emberek akaratát semmibe véve nyilvánította ezt a civil kezdeményezést az alaptörvénybe ütközőnek. A Jobbik egyik hangsúlyos programpontja biztosítani azt, hogy a férfiakat is megillesse az a jog, hogy egy ledolgozott életet követően nyugalomban, még az emberi élethez méltó módon élvezhessék hátralévő éveit. Az a célunk, hogy a férfiak ne halálukig dolgozzanak, és megbecsült nyugdíjas házaspárok éljenek Magyarországon, ne pedig nyugdíjas özvegyasszonyok. Erről a célunk nem mondunk le – emelte ki dr. Szabó Ervin.

Ezért a Jobbik megvizsgálja az Alkotmánybíróság döntésének megalapozottságát, ha kell, a strasbourgi emberjogi bíróságig megy el a párt, vizsgálják azt is, milyen lehetőségek vannak a kezdeményezés megvalósítására.
– Soha annyi felháborodott telefonhívás, személyes kapcsolatfelvétel nem volt, mint az Alkotmánybíróság döntése után. Már csak ezért sem adjuk fel ezt a küzdelmet, mely a diszkriminációmentes nyugdíjrendszerről szól – zárta közleményét a jobbikos választókerületi elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.