- hirdetés -

A postás ezúttal egyszer csenget, de kéthavi nyugdíjat kézbesít.

Februárban a havi nyugdíj mellett a 13. havi nyugdíjat is kifizetik, február 12-től kezdi meg a posta a kézbesítést. Szépkorú orosháziakat kérdeztünk meg a bejelentéssel kapcsolatban.

Niedermüller László elmondta, jól jön a 13. havi nyugdíj és már azt is tudja, mire fordítja az összeget. Előre gondolkodva, a jövő évi tüzelőanyagát szeretné belőle biztosítani. Tarjányi Józsefné korábban is részesült már extrahavi nyugdíkifizetésben. – Követem a híreket, tudtam az érkezéséről. Örülök neki – tette hozzá.

Hunya Istvánné szintén követi a híradást és bár örül a most érkező dupla kifizetésnek, úgy véli, jobb lenne, ha a 12 hónapra járó „rendes” nyugdíja jelentene magasabb összeget. Az élelmiszerek árára hívta fel a figyelmet Mészáros Zsuzsanna. Kérdésünkre válaszolva elmondta, a pluszban járó összeg valamennyi nyugdíjasnak segítséget jelenthet, mert a hétköznapokban – többek között – az élelmiszerek megemelkedett ára végett a kiadásaik is emelkedtek.

A kormány 2010-ben ígéretet tett arra, hogy megvédi a nyugdíjak értékét. Varga Mihály pénzügyminiszter korábban elmondta, a nyugdíjak emelésének alapja a gazdasági növekedés, a vásárlóérték megőrzése érdekében fenn kell tartani a fejlődést, a többletforrásokból pedig juttatni kell az időseknek is. A kormány közölte, a nyugdíjemelés és a 13. havi kifizetés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt is.

fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.