- hirdetés -

Utcai fogadóórát tartott dr. Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes szeptember 17-én Orosházán. Szó volt a menekültekről, az előttünk álló parlamenti szezonról és az új orosházi irodáról.

A képviselő az MSZP parlamenti frakciójának szegedi kihelyezett, évadnyitó üléséről érkezett Orosházára.
– Úgy véljük, a Fidesz belpolitikai célokra használja fel a menekülthelyzetet. Gyűlölet nélküli és a konszenzus felé mutató politikát kellene folytatni, ami összeurópai megoldást sürget. Garantálni kell a magyar emberek biztonságát, de emberségesen kell bánni a menekültekkel – fogalmazott.

Az őszi parlamenti szezonról elmondta, pártja sok törvényjavaslatot nyújt majd be, ami a fizetésemelésről szól.
– A beígért szociális, egészségügyi és pedagógusi életpálya modell nem valósult meg, így itt van tennivaló. Emellett javasoljuk, hogy emeljék meg a minimálbért is – tette hozzá. Kiemelte, miközben a nemzetközi piacon csökken az energia ára, addig Magyarországon nem, ezért szeretnének csökkenést elérni a gáz, villany és távfűtés árából.

Kérdésünkre elmondta, az utcai fogadóórán az érdeklődők részéről elsősorban agrár kérdések merültek fel, a kisméretű birtokok támogatási lehetőségeiről volt szó.

Az MSZP-n belül dr. Tóth Bertalan képviseli a parlamentben az orosházi választókerületet, emiatt képviselői irodát nyitott a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A jelenlegi MSZP irodában havonta egyszer lesz jelen személyesen, de kollégája állandóan elérhető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.