- hirdetés -

Gyűlnek az aláírások – szombat óta Orosházán is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy lesz népszavazás a férfiak 40 év utáni nyugdíjazásáról.

Bodnár József magánszemélyként kezdeményezte, hogy a nők mellett a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 munkával töltött év után – az indok az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség. Példaként Portugáliát és Horvátországot hozta: mindkét országban mindkét nem élhet a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével.

– A kezdeményezést júliusban a Kúria jóváhagyta, így elindulhatott az aláírásgyűjtés, melyhez a Jobbik Magyarországért Mozgalom is csatlakozott aktivistáival – emelte ki dr. Szabó Ervin, Békés megye 4. sz. választókerület elnöke, a Jobbik Békés megyei alelnöke, az orosházi alapszervezet elnöke. – Már több tízezer szignó gyűlt össze, múlt hét szombattól mi is gyűjtjük az aláírásokat, hogy az orosháziak és a választókerületben lakók is támogathassák a kezdeményezést. Szombaton a piac bejáratánál gyűjtöttük az aláírásokat, alig győztük, támogatók az emberek – tudtuk meg a választókerületi jobbikos elnöktől.

– A törvényileg előírt 200 ezer hiteles aláírást november 5-ig kell összegyűjteni. Úgy tűnik, meglesz a szükséges aláírás, jól haladunk. Ezután ki kell írni a népszavazást, és megkezdődhet a kampány, hiszen a kormány által megváltoztatott népszavazási gyakorlat miatt legalább 4 millió állampolgárnak kell megjelennie az urnák előtt – hangsúlyozta dr. Szabó Ervin. – A Jobbik számára ezen aláírásgyűjtés eredményessége történelmi jelentőségű lehet, hiszen egyik fontos programpontunk léphet nagyot a megvalósulás irányába – emelte ki a megyei alelnök, orosházi elnök, hozzátéve, 1,5 millió 40 év feletti férfit érint a referendum.

Az aláírásgyűjtést pénteken folytatja a Jobbik Orosházán – dr. Szabó Ervintől megtudtuk, minden péntek és szombat reggel a piac bejáratánál ott lesznek a Jobbik aktivistái.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.