- hirdetés -

Soros testületi ülését tartja a város képviselő-testülete pénteken. Szó lesz a mezei őrszolgálatról, a működési szabályzat módosításáról, támogatásigénylésről.

Tizenhárom a nyilvános napirendek száma a pénteki ülésen – a tanácskozás 9 órakor kezdődik, a városháza első emeleti nagytanácskozó termében.

A járási hivatal beszámol tavalyi évéről, ismertetve az ügyszámokat, feladatokat stb. A mezőőri szolgálat április óta működik Orosházán, mezőőri járulék fedezi a költségeket. A vonatkozó rendeletet az eddig tapasztalatok alapján módosítanák: kikerülnek a zártkerti ingatlanok a rendeletből, nem kell utánuk fizetni mezőőri járulékot. Módosul a szervezeti és működési szabályzat: az önkormányzati törvényhez igazítják az szmsz-t és lehet majd kérdezni a rendkívüli üléseken is a képviselőknek – Füvesi Sándor képviselő jelzésére, erről itt írtunk.

Módosul az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodásról szóló rendelet – kikerülnek például azok a vagyonelemek, amelyek már nincsenek önkormányzati tulajdonban. Nagyszénás felajánlotta megvételre Orosházának az Alföldvíz Zrt-ben lévő részvényeit, de Orosháza nem kíván részvényt venni. Módosul a kistérségi társulás társulási megállapodása. Az önkormányzat rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatásra nyújt be igényt – hogy pontosa mennyire, az nincs az anyagban.

Az előterjesztések a város honlapján, ide kattintva találhatók. Az ülést 9 órától a városi tévé és az OrosCafé közvetíti.

A katolikus plébánia most nyújtja be támogatási kérelmét az idei évre, mert változások voltak az egyházközségben. Az idei forrást a plébánia épületének korszerűsítésére (pl. nyílászárók cseréje, festés stb) fordítaná. Orosháza is részt vesz a Kitörési pont a háztáji gazdaságok pilot programban – a megtermelt javak közös értékesítésére most nonprofit kft-t alakul, amelynek Orosháza is tagja lenne az előterjesztés szerint 75 ezer forint rész üzletrésszel. Módosul a Jövő Építők TDM-el az idei évre kötött szerződés –  az összeg nem változik, az elosztás igen. Módosul a folyószámlahitel-szerződés is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.