- hirdetés -

Ismét rendkívüli ülésre hívják a képviselőket, két napirendről lehet majd vitázni és dönteni.

Kedden 10 órától újra összeülnek a képviselők. Elsőként együttműködési megállapodást kívánnak kötni a Projektfelügyelet Kft-vel. Az előterjesztésből kiderül, hogy a hamarosan induló új uniós pályázati ciklusban a Területi Operatív Programban jelentős összegeket lehet elnyerni. A fejlesztési célokat Orosháza Gazdaságfejlesztési Programjában körvonalazta a képviselő-testület, figyelembe véve a Széchenyi 2020 stratégiai céljait.

Mivel az önkormányzat a fejlesztési céljait elsősorban pályázati forrásból kívánja megvalósítani, együttműködést javasolnak a Békés Megyei Önkormányzat stratégiai partnerével, a Projektfelügyelet Kft-vel. A megállapodás teljesítéséhez szükséges képesítésekkel, engedélyekkel rendelkező Kft. a megállapodás megkötését követően díjmentesen vállalná a megállapodásban megjelölt orosházi fejlesztési célok projektötletté kidolgozását, majd költségvetési fedezet rendelkezésre állása esetén a projektötletek projektté fejlesztését és annak egy majdan megnyíló pályázatra való ráillesztését, a projektek megvalósításában való együttműködést.

Jelenleg az alábbi fejlesztési célokról van szó: belvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója, kapacitásbővítés, átemelőkkel; Ipari Park fejlesztési lehetőségei; Orosházi Polgármesteri Hivatal épületének komplett energetikai felújítása; Orosháza-Gyopárosfürdő városrészen tanösvény és tórehabilitáció, partrendezéssel.

Az ülést élőben közvetítjük az Orosházi Városi Televízióban, nézni lehet ide kattintva, és szövegesen is írjuk majd itt, az OrosCafén. Kezdési időpont: 10 óra. A napirendek részletesen itt találhatók.

A második pontban a Szervezeti és Működési Szabályzatban terjesztenek elő módosítást. Kiterjesztenék a név szerinti szavazást a költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletre is. A testülettől az Ügyrendi és Szavazatszámláló bizottsághoz kerülhet a polgármester szabadságáról szóló döntési jogkör.

Harmadjára a Start munkaprogram, valamint a „Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába” című Békés megyei közmunka pilot program megvalósítása során megtermelt termékek, termények szállításával kapcsolatosan ki kell egészíteni Orosháza Város Önkormányzata alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolását

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.