- hirdetés -

A bizottság pénzt adott a szervezőknek. A PM kifogásolja, hogy ez a döntés nem volt elég körültekintő. A polgármester szerint viszont meg lehet bízni a szervezőkben, akiknek amúgy is el kell számolni minden forinttal.

Mint mi is megírtuk már, július 17-19-e között rendezik a Sör-Virsli Fesztivált. Először a főtérre volt hirdetve a rendezvény, de biztonsági okokból később bejelentették, hogy Gyopárosfürdőn lesz az ingyenes fesztivál. A részletes program egyébként itt olvasható.

Június végén ülést tartott a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, ahol napirenden volt a fesztivál is. A szervezők támogatást kértek az önkormányzattól, amit meg is szavaztak többségi döntéssel.

Szerkesztőségünkbe emiatt juttatott el július 6-án nyílt levelet Fanaczán Istvánné, a Párbeszéd Magyarországért párt körzeti elnöke, amit változtatás nélkül közlünk.

Tisztelt Polgármester Úr!

Mint már köztudottá vált, a Jövő Építők TDM KH Egyesület Költségvetési kérelem címszó alatt 10 442 946 Ft-ot kért talán az önkormányzattól ( a kérelemből nem derül ki, hogy kitől csak sejthető) a 2015. július 17-19 között megrendezendő Sör-Virsli Fesztivál megvalósításához.

Orosháza Város Önkormányzata Társadalmi kapcsolatok Bizottsága 2015.június 24-i ülésén megszavazta a kért összeget, a napvilágra került hangfelvétel alapján kellő körültekintés nélkül, látatlanba, bizalom alapján.

Kérnénk a Polgármester Úrtól az ügy felülvizsgálatát, annak érdekében, hogy Orosházán ne lehessen 10 és fél millió Ft sorsáról bizalom alapján dönteni, normális kérelem és költségvetés nélkül. A bizottságnak az a dolga, hogy kellő körültekintéssel ítéljen meg összeget az adófizetők pénzéből. A vizsgálat terjedjen ki a szervezés szervezetlenségére is amely rossz fényt vet városunkra.

Köszönettel: Párbeszéd Magyarországért párt nevében
Fanaczán Istvánné körzeti elnök

A bizalom adott, a pénzzel el kell majd számolni

A nyílt levelet eljuttattuk Dávid Zoltán polgármesternek is, aki kis türelmet kért, hogy tájékozódjon. A mai napon megérkezett a válasz is, amit szintén változtatás nélkül közlünk.

Tisztelt Fanaczán Istvánné Asszony!

Nyílt levélben fordult hozzám a Sör-Virsli Fesztivál szervezésével kapcsolatban. Levelében Ön nehezményezi, hogy a város a rendezvény megvalósításához szükséges összeget a szervezők részére megszavazta, bizalom alapján. Ebben a levélben egy bizottsági ülés hangfelvételére hivatkozik.

Előzetesen jelzem, hogy a támogatást csakis a szervezők részére biztosíthatjuk, hiszen a rendezvény előkészítését nem más, hanem a szervezők végzik. A szervező Jövő Építők TDM KH Egyesület a várossal együttműködő szervezet, több esetben dolgozott már a városért eredményesen, ezért képviselőtársam bizottsági véleményével csak egyet tudok érteni, valóban bízunk az egyesületben és a munkájukban. A kapott támogatással az egyesületnek, más egyesületekhez hasonlóan el kell számolnia.

A szervezés szervezetlenségére vonatkozó észrevételére érdemben a rendezvényt követően tudok reagálni, természetesen tiszteletben tartva az Ön előzetesen kialakított véleményét. Az előkészítés során elhangzottak a fesztivál lehetséges helyszíneivel kapcsolatban javaslatok, végül a rendezvényen résztvevő emberek élet- és vagyonbiztonságának garantálása, mint legfőbb érv alapján döntöttünk a megvalósítás helyszínéről.

Tisztelt Elnök Asszony! Aggodalmát értem, segítő észrevételét köszönöm! Remélem mindenki megelégedésére, jó időjárási körülmények között, remek programokkal zajlik majd a Sör-Virsli Fesztivál és bízom abban, hogy sokakkal, így Önnel is találkozunk majd valamelyik programon.

Tisztelettel: Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.