- hirdetés -

A Platán Idősek Otthonában különös nap volt május 7-e.

Jolika néni meghatódva fogadta a sok kedves köszöntést, jókívánságokat. Csillogó szemekkel nézett körbe a köszöntésére érkezők során. Az otthon dolgozói elmondták, egy nagyon széplelkű hölgyet ismerhettek meg Jolika néni személyében. Dávid Zoltán polgármester és Antal László önkormányzati képviselő is meglepetéssel érkezett, még hosszú, egészségben, vidámságban eltöltött éveket kívántak az ünnepeltnek.

Hering Józsefné Jolika néni a hosszú élet titkát abban látja, hogy meg kell látni mindenben és mindenkiben a szépet, fontos, hogy egymás iránt mindig szeretettel, tisztelettel legyünk. Hering Józsefné 1924. 05. 07-én született, Orosházán. Édesapja kovácsmester, édesanyja gazdasszony volt. Öccse gépészmérnök, Amerikában is tanított. Jolika néni nagy élménye, hogy az Egyesült Államokba is kijutott öccséhez látogatóba.

A férje táncpedagógusként oktatott, sokat segített neki táncos programok, báli ünnepségek szervezésében. Kettő gyermeke, négy unokája, és nyolc dédunokája van. Hosszú évek kemény munkáját követően az üveggyártól ment nyugdíjba. Férje 37 éve elhunyt, Jolika néni sokáig ellátta magát, majd a családja segített neki, három éve az otthon lakója. A sütés-főzés nagy szenvedélye volt, a gyermekei boldogan idézték fel a közös összejövetelek emlékeit. Boldog születésnapot, Jolika néni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.