- hirdetés -

A következő napokban juttatják el az orosházi oktatási intézményekhez a Dávid Zoltán polgármester ötlete nyomán készített helytörténeti kiadványt. Május 6-án többek között a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és tagintézményei is megkapták a köteteket, melynek köszönhetően minden fiatal jobban megismerheti a város történelmét.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nemrég hivatalosan is bemutatták a Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársai által készített helytörténeti kiadványt. Az Orosháza pillanatai című kötet célja, hogy a fiatalok figyelmét is felhívja a város értékeire. A kilenc témakört és több mint 150 témát feldolgozó kötetet május 6-én adták át elsőként az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában, majd a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A cél, hogy minden felsős diáknak ingyenes példányt biztosítanak.

– Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a kiadványt, melynek elkészítésére körülbelül két évvel ezelőtt kértem fel a Nagy Gyula Területi Múzeumot. Szeretném ezt a kötetet azoknak ajánlani, aki kevesebbet tudnak Orosházáról, hiszen az ebben rejlő tudás még jobban rögzülhet hála a feladatoknak – mondta a Vörösmarty iskolában Dávid Zoltán polgármester. – Úgy láttam a gyerekek örültek a kiadványnak és érdeklődve forgatták már az első pillanattól kezdve – tette hozzá.

Az Orosházi pillanatok kötetét összesen 1032 diák kapja meg. A két említett intézmény mellett a református iskola, a Székács iskola, a Kossuth iskola és a Táncsics gimnázium is kap a kiadványból. Józó Tamásné a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója úgy nyilatkozott, a könyv formátum meglepő lehet, de a tartalom nagyon is megkapó. – Nem titok, hogy ennek köszönhetően szeretnénk, ha diákok megismerhetnék szűkebb környezetüket is. Talán akad olyan témakör is, amiről büszkén mesélnek majd az ismerősöknek – tette hozzá.

A kiadvány mellett a notebookok is megérkeztek az iskolába

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolába összesen 230 darab notebook érkezett, melyet az első körös akció után most az 5. és 9. osztályos tanulók igényelhettek a KRÉTA rendszerében. A kormány által biztosított digitális eszközök óriási segítséget jelentenek a digitális oktatásba való belépéshez. Dávid Zoltán polgármester május 6-án adta át a notebookokat Orosz László intézményvezetőnek.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.