- hirdetés -

Önkormányzati cégek beszámolója, egyházak támogatása, városüzemeltetés – pénteken soros testületi ülés.

A pünkösdi hosszú hétvégét megelőző még egyeztetnek a városatyák a polgármesteri hivatal első emeleti nagytanácskozójában. Számos téma lesz terítéken, hosszúnak ígérkezik az ülés. Első napirendként a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról tájékoztatja a jegyző a képviselőket. Több önkormányzati cég is beszámol a tavalyi évéről, így például az Egységes Szociális Központ, vázolva a férőhelyek kihasználtságát, a demográfiai mutatókat, bemutatva a különböző szolgáltatások (mint például tanyagondnoki szolgálat, hajléktalanok ellátása) tavalyi évi tevékenységét.

A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról is tájékozódnak a képviselők. Az anyag összegzi a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számát, az óvodáztatási támogatásban részesülők számát, azt is, hogy mennyi bölcsődés, óvodás, ill. diák részesül étkezési támogatásban. Kitér az anyag a kábítószerfogyasztásra is, főként a dizájnerdrogokra. Tavaly 30 fiatalkorúak körében elkövetett bűncselekmény vált ismertté a helyi rendőrkapitányság illetékességi területén, ebből 12 esetben kábítószer birtoklásról (új pszichoaktív anyag) beszélhetünk. Hat eset testi sértés, 5 személyi szabadság megsértése, egy pedig szexuális erőszak.

Beszámol tavalyi évéről a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesület, ismertetve a marketing tevékenységet, a tavalyi évi programokat, ismertetve a vendégszámok alakulását – ez utóbbi esetében 5,9%-os emelkedés figyelhető meg.

Ezúttal is élőben jelentkezünk a testületiről, követhetitek az eseményeket a városi tévé kameráin keresztül, és online, az OrosCafé.hu oldalon. Az előterjesztések pedig itt olvashatók.

Terv szerint turistajárat indulna, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ szolgáltatna. A cél: a turistákat az autóbuszállomástól a fürdőig szállító jármű működtetése június elseje és augusztus 31-e között. A költség 3 millió forint, amit a közlekedési társaság erre a félévre esedékes ellentételezésének terhére biztosítanának. Ennél a napirendnél a közlekedési társaság beszámol a helyi autóbusz-közlekedéssel kapcsolatos információkról.

2014. áprilisától az év végéig 188 kutyát fogadtak örökbe, 40-nel többet, mint tavaly, de a menhely még így is telített, sok a gazdára váró kutya, tavaly például 43 kitett kutyakölyköt mentettek meg az állatvédők.  Erről is szól az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület beszámolója.

Június 6-án Városi Kéklámpás Nap, a mentősök, rendőrök és tűzoltók már javában készülnek az idei programra különböző bemutatókkal. A rendezvény keretében a város elismer egy-egy főt a három szervezet közül, így ismerve el kiváló szakmai munkájukat. Hogy kik lesznek ők, az a Kéklámpás napon derül ki. Döntenek az egyházak idei évi támogatásáról, kivéve a katolikusok esetében, most van ugyanis folyamatban az egyházközség tisztújítása, ezért az év második felében nyújtanák be a támogatási forrásra vonatkozó elképzeléseket.

Téma az oktatás: a testület döntést hoz a városban működő állami iskolák feladatellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon további működtetéséről; és téma lesz a közterület-használat rendje is. Beszámol a Városüzemeltetési Zrt., az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft, az Orosházi Média Kft., az OFC. Módosíttatják a lóversenypálya ingatlan-nyilvántartási besorolását, és módosul a tavalyi évi költségvetésről szóló rendelet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.