- hirdetés -

Három témában – gyermekétkeztetési pályázat, Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt alapszabály módosítása és háziorvosi körzet működésének biztosítása – hívták össze a képviselőket.

Kellemes nyári hangulatú szerda délelőttöt kívánunk! Megkezdjük az ülés közvetítését. Az előterjesztéseket részletesen ide kattintva lehet olvasni.

10:02

Megkezdődött az ülés. Elekes Lajos (Fidesz) társadalmi alpolgármester nincs jelen.

1.) Nyári gyermekétkeztetésre pályázat benyújtása

Kovács György irodavezető ismerteti az előterjesztést.
– 9,2 millió forint körüli összeget tudunk majd nyáron a rászoruló gyerekek étkeztetésére fordítani. Változott a korábbi gyakorlat, most már pályáznia kell az önkormányzatnak, ennek feltétele, hogy csatolni kell a testület egyetértő határozatot. 53 ellátási napról beszélünk, megkezdődött a rászoruló családok kiválasztása.

Fejes Róbertné (Fidesz) alpolgármester szerint arra kell törekedni, hogy minél több ilyen pályázatot adhassanak be.
– Ennek a pályázatnak köszönhetően sokkal több családnak tudunk segíteni a nyári szünetben, és könnyíteni ezzel a mindennapok terhein.

Sára Csaba (Fidesz): – Jelentős terhet vesz le ez a pályázat az önkormányzat válláról. Az elmúlt időszakban sok bírálat ért bennünket a gyerekek étkeztetésével kapcsolatban, lám, itt a példa, sem a város, sem az ország vezetése nem hagyja magára a gyerekeket. Kérem, hogy akik ebben érintettek, azok éljenek a lehetőséggel, és ne később reklamáljanak, hogy nem volt segítség.

Dr. Szabó Ervin (Jobbik) szerint a gond az, hogy egyáltalán szükség van ilyen pályázatra, és hogy Orosházán sok hátrányos helyzetű gyermek él. – Az persze jó, hogy még több gyerek kaphat nyáron étkeztetést, de a célnak annak kellene lennie, hogy ne legyen egy gyerek sem, akinek gond az étkeztetése. Oda kell figyelni erre. Kérdés, hogy elég lesz-e ez a forrás. Nekünk, mint képviselőknek az a feladatunk, hogy egy gyerek se éhezzen.

Antal László (Fidesz): – Ezen kívül sok civil szervezet, egyház szervez olyan nyári programokat, ahol teljes ellátást kapnak a gyerekek. Ebben az évben 184 fővel több gyereknek tudunk étkezést biztosítani, mindenképp üdvözlendő, a jövőre nézve cél, hogy ne maradjon éhező gyerek. A pályázat benyújtásával még 50 fővel tudjuk a létszámot emelni az önkormányzati 50 fő felett.

Dávid Zoltán (Fidesz) polgármester: – Elsősorban azt kell elérni, hogy ne legyen ilyen szociális támogatásra szükség, de jelenleg van, és fontos, hogy támogassuk mindazokat a családokat, akiknél gond, hogy minden nap főtt ételt biztosítsanak a gyerekek számára. Nagy lehetőség, így mindenképp támogatni kell.

A képviselők egyöntetűen elfogadták az előterjesztést.

10:11 – 10:15

2.) Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. alapszabályának módosítása

12 igen, 3 tartózkodás mellett, vita nélkül elfogadták.

3. A 8-as számú háziorvosi körzet folyamatos működésének biztosítása

Ez a napirend szintén nem generált vitát, a képviselők 15 igen mellett elfogadták.

Eddig tartott a rapid ülés, köszönjük a figyelmet!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.