- hirdetés -

Szolidaritást vállal az ápolókkal a Jobbik Magyarországért Mozgalom – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján dr. Szabó Ervin jobbikos képviselő.

– A huszonnegyedik órában vagyunk, nem lehet tovább rombolni a magyar egészségügyet, változtatni kell – emelte ki sajtótájékoztatóján dr. Szabó Ervin. A választókerület jobbikos elnöke, önkormányzati képviselő szerdán hívta össze a sajtót, hogy hangsúlyozza, pártja szolidaritást vállal a feketébe öltözött ápolókkal – az országos megmozduláshoz az orosházi kórházban dolgozók közül is csatlakoztak.
– Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az ápolók nap mint nap milyen áldatlan munkakörülmények között, ráadásul megbecsülés nélkül dolgoznak. Megalapozottnak tartjuk a követeléseiket, és támogatjuk azokat – hangsúlyozta Szabó.

A képviselő rámutatott, térségünkben, ahol magas a mélyszegénységben élők aránya, különösen fontos, érzékeny kérdés az egészségügy helyzete.
– Az egészségügyben dolgozók leterheltek, sokan elhagyják a szakmát, mindez már veszélyezteti a betegek biztonságos ellátását. Az egészségügyi szolgáltatás színvonalának javulnia kell! Felszólítjuk a kormányt, hogy teremtse meg az egészségügyi dolgozók számára azokat a körülményeket, amelyek lehetővé teszik a biztonságos betegellátást, és az egészségügyi dolgozók tisztességes megélhetését – fogalmazott dr. Szabó Ervin.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.