- hirdetés -

Már 166 éve tartják augusztus 20-án a búcsút a medgyesbodzásiak és a gábortelepiek. Az idei ünnepségen Erdős Norbert országgyűlési képviselő különleges bejelentéssel is készült. Ünnepi beszédében két sikeres pályázatról számolt be, melynek köszönhetően összesen 80 millió forintos támogatást nyert a község.

Az új kenyér megszentelése után a medgyesbodzási falunap ünnepélyes megnyitóján Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Varga Gábor, a község polgármestere tett bejelentést, melynek köszönhetően újabb fejlesztések indulhatnak meg a településen.

– Figyelemmel kísértem, hogy az egy év alatt, mióta a terület képviselője lehetek, milyen változások történnek Medgyesbodzáson. Úgy gondolom, azok a beruházások, amelyek már megvalósultak szabad szemmel is láthatók. A mostani ünnepségen is két táblával készültem – mondta Erdős Norbert. – Az egészségügyi ellátás fejlesztésére 10 millió forintot, a belterületi utak megújítására pedig további hetvenmillió forintot nyert a település – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Varga Gábor polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, a projekteknek 2024. december 31-ig kell megvalósulnia. A pályázat során nyert összeget az egészségház tetejének felújítására, valamint a község két utcájának, mintegy 1100 méternyi betonozására használják fel.

Fotók: Für Henrik

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.