- hirdetés -

Közfoglalkoztatás, oktatás, rendőrség és Árpádhalom börtönépítési tervei. Csütörtökön testületi ülés, írjuk, mi várható.

A tavalyi évi közfoglalkoztatás keretében az önkormányzat 1048 főt foglalkoztatott — derült ki a tavalyi évet taglaló beszámolóból. Ez is a képviselő-testület előtt lesz április 23-án, csütörtökön. A településalapítási ünnepség miatt egy nappal előrébb hozott testületi ülésen téma lesz továbbá a könyvtár közösségépítést szolgáló pályázatának támogatása, valamint több ifjúsági közösség programjának a támogatása is. Szintén pályázik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum – továbbképzésekre, szakmai konferenciák szervezésére.

Májusban országos versenynek ad otthont Orosháza – a rendőrök bűnügyi technikai tudásukról adnak számot. A szükséges források a rendelkezésre állnak, a technikai háttér megteremtéséhez azonban összefogás kell. A Linamar és a Csaba Metál már hozzájárult a célhoz, Orosháza városa a tervek szerint szintén így tesz, az előterjesztés alapján egy GPS-t ad a rendőrségnek.

A városháza nagytanácskozó termében 9 órakor kezdődő ülést közvetíti a városi tévé és online tudósít az OrosCafé. Az előterjesztések itt találhatók.

Börtön épülne Árpádhalmon – a település már felajánlott a célra egy területet az államnak. A büntetés-végrehajtási intézmény 3-4 év múlva kezdhetné meg működését, a fogvatartottak száma min. 500 fő lenne, a munkavállalóké 250 fő. A beruházásban Árpádhalom úgy véli, Orosháza is érdekelt lehet, ezért kérik az elvi támogatást. A kérelmet tárgyalják a csütörtöki ülésen. A közterületek, közintézmények neveinek felülvizsgálata megtörtént, az eredmény a testület előtt.

Az oktatás is téma lesz. A testület döntést hoz a városban működő állami iskolák feladatellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon további működtetéséről. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Békés megye 58 milliárd forinttal számolhat, a forrásokat projektek mentén hívhatják le a települések. A vonatkozó előterjesztés szerint ezen projektek előkészítésére köt együttműködési megállapodásokat az önkormányzat. Ingatlanokat jelölnek ki értékesítésre, szó lesz az alapítványok tavalyi évi támogatásának elszámolásáról, és idei évi támogatásáról, emellett bírósági ülnököket választanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.