- hirdetés -

Beszámol a hulladékgazdálkodási társulás, közterületek, közintézmények nevének felülvizsgálata, rendelet a szociális szolgáltatásokról, hulladékgazdálkodási támogatás, közmunkaprogram és egy kis költségvetés. Ezek lesznek a témák.

Soros ülését tartja március 27-én 9 órától a képviselő-testület. A nyilvános napirendek között 14 előterjesztést találunk – részletesen itt olvashatók.

Több érdekes téma vár a képviselőkre. Elsőként beszámolt tevékenységéről a DAREH. Ez a regionális hulladékkezelési társulás, amely a régi lerakókat rekultiválja, illetve építi az új hulladékválogató üzemet Békéscsabán.

Döntenek Dr. Patvaros Áron háziorvos feladat-ellátási szerződésének határozatlan időtartamúvá módosításáról, majd ad-hoc bizottságot állítanak fel közterületek, közintézmények nevének felülvizsgálatára. Módosítják Orosháza Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatát, és önkormányzati rendeletet hoznak a szociális szolgáltatásokról. Ismét téma lesz a Báthory Júlia Üveggyűjtemény megvásárlására kiírt pályázat és megvitatják Orosháza Város 2015-2020 időszakra szóló drogellenes stratégiáját.

Az ülést reggel 9 órától élőben közvetítjük a városi tévében és itt az OrosCafén képben, hangban és írásban egyaránt.

A 11-es előterjesztés szerint újabb 17 millió forinttal támogatják az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t. A város csatlakozhat a „Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába” című Békés Megyei közmunka pilot programhoz, ha a testület többsége ezt támogatja. A korábban meghirdetett Otthon Melege Programban változás történt, az önkormányzat továbbra is beszáll a felújításba, de magasabb összeggel. Emellett módosítják a költségvetést, majd zárt ülésen bérlőkijelölések lesznek, és döntenek, kik kapjanak városi kitüntetéseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.