- hirdetés -

Pénteken soros testületi ülését tartja a képviselő-testület. Otthon melege program, testvérvárosi találkozóra pályázat benyújtása, mezőőri szolgálat – néhány téma a holnapi ülésen.

Sűrű a képviselői munka februárban: múlt héten rendkívüli ülésen a költségvetésről döntöttek a képviselők, most soros ülésen sok minden másról. Tájékozódhatnak a tavalyi évről, ezen belül is például  arról, hogy a tavaly meghozott 325 határozat közül mi az, ami áthúzódik erre az évre. Beszámol a települési értéktár – 10 helyi értékről.

Szó lesz az önkormányzati és polgármesteri hivatali létszámkeret meghatározásáról, a hivatal tavalyi évi tevékenységéről, és egy pályázatról is. Ez utóbbi testvérvárosi találkozó megvalósítására irányul, az augusztusi kenyérünnep keretében valósítanák meg, és 18 ezer euróra pályázna a város. Téma lesz a mezőőri szolgálat, most alkotják meg a rendeletet, ami alapján áprilistól elindulhat az új szolgálat, amiről korábban itt már írtunk.

Az ülés a városháza nagytanácskozó termében 9 órakor kezdődik, közvetíti a városi tévé és online tudósít az OrosCafe. A napirendek két részletben, ide kattintva és ide kattintva olvashatók.

Jogszabályi változás miatt ismét meg kell határozni a polgármester illetményét – az előírás a kerekített összeg, így 523 ezer 500 forint lett az illetmény, a korábbi 523 ezer 515 helyett. A két főállású alpolgármester esetében 471 ezer 164 Ft helyett 471 ezer 200 Ft összegben határozták meg az illetményt. Módosítják a kitüntető díjakról szóló rendeleteket, továbbá fenntartói képviselőt választanak az Egységes Szociális Központ érdekképviseleti fórumába – a korábbi, még 2012-ben megválasztott képviselők helyett Antal Lászlót javasolja az előterjesztés.

Három társasház tervezi, hogy indul az Otthon melege pályázati programon – a cél az energetikai korszerűsítés. Mindhárom társasházban vannak önkormányzati lakások is, így testület előtt a téma. A Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment 2015. évi támogatása is még az előterjesztések között szerepel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.