- hirdetés -

Karácsony előtt több témában is összeül Orosháza város képviselő-testülete. December 23-án, kedden a városháza első emeleti nagytanácskozó termében egyeztetnek a képviselők.

Tartósan betöltetlen háziorvosi körzetet tartósan betöltetlen háziorvosi körzetté nyilvánítják, a korábbi orvos praxisjogát ugyanis visszavonták. Dr. Loboda Fábiánt még tavaly másodfokon is elítélték foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntette miatt, és egy év letöltendőre ítélték. A 8-as háziorvosi körzetben eddig helyettesítettek, most az önkormányzat jelzi az Országos Alapellátási Intézetnél a praxis megüresedését.

A nyilvános napirendeket közmeghallgatás előzi meg, 9 órától tehetitek fel közérdekű kérdéseiteket. A testületi ülést közvetíti a városi tévé, és online tudósít az OrosCafé. Az előterjesztések ide kattintva olvashatók.

Téma lesz a helyi autóbuszközlekedés, a menetdíjak januártól nem változnak. Több társulás beszámol tevékenységéről, pénzügyi helyzetéről, így a képviselők tájékozódhatnak a DAREH, az ivóvízminőség-javító társulás, valamint a kistérségi társulás munkájáról. Módosul a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendelet, meghatározzák az étkezési nyersanyagnormákat: a jogszabályi változások miatta a norma emelkedik, így az Egységes Szociális Központban a napi ellátás 750 Ft+áfa/nap/adag lesz, a szociális étkezés (ebéd) 300 Ft+áfa/nap/adag. A diákélelmezés nem emeli a nyersanyagnormát, új tételként a diétás étkeztetést vezeti be.

Az egyházak elszámolnak az idei év támogatással: mindhárom történelmi egyház 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást fordíthatott a célokra. Stratégiai belső ellenőrzési tervet készített a belső ellenőrzési vezető, ez a dokumentum is a képviselők előtt. Az állati hulladékokkal kapcsolatban újra az ATEV-vel szerződne a város. Elszámol a városüzemeltetés az Orosháza Kártya idei évi előlegével, és téma a jövő évi előleg biztosítása. Döntenek likviditást biztosító hitel felvételéről, a testület jövő évi munkatervéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.