- hirdetés -

A kampány finisében újabb szocialista politikus látogatott Orosházára, ezúttal Demeter Márta országgyűlési képviselő beszélt munkáról, szociális témákról, önkormányzatokról.

Kampányzáró rendezvényeket tart az MSZP orosházi szervezete a napokban. Múlt szombaton Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese tartott sajtótájékoztatót a piacon. Kedden Demeter Márta országgyűlési képviselő tett látogatást városunkban, aki az MSZP országos politikáját ismertetve a munkahelyteremtésről, a gyermekek és a nyugdíjasok védelméről beszélt.

Kezdetként kiemelte: a Tisztes munka világnapján beszélni kell magáról a munkáról.
– Más elképzelései vannak a tisztes munkáról az MSZP-nek és a Fidesznek, utóbbiak a közmunkaprogramot, az ezért kapott alacsony bérezést értik ez alatt. Új munka törvénykönyvét is létrehoztak, ami csak a munkaadókat képviseli, a munkavállalókat azonban ellehetetleníti – fogalmazott az országgyűlési képviselő, hozzátéve: módosítani kell a törvényen.

Demeter Márta azt is kifejtette: rossz helyzetben vannak a családok ma Magyarországon, majd a statisztikákat ismertetve elmondta, 170 ezer gyermek él olyan lakásban, melyben sem fürdőszoba, sem mosdó nem található, közel 200 ezer gyermek lakik olyan ingatlanban, melyben nincs villany és 620 ezer gyermek él olyan otthonban, mely tartósan beázott vagy penészes.

– A sokat hangoztatott családi kedvezményeket csak olyanok használják ki, akik nagyon magas jövedelemmel rendelkeznek – emelte ki a politikus. Említette még a rokkant–, a korkedvezményes és a szolgálati nyugdíjasok helyzetét is.

Demeter az önkormányzatokra is kitért: szerinte a helyi képviselő-testületek jelentősége egyebek mellett a szegénység csökkentésében, a munkahelyteremtésben való közreműködésben áll.

Ezt követően Füvesi Sándor ragadta magához a szót, aki Segítő várost programjával kapcsolatban kiemelte, illeszkedik az MSZP országos politikai irányvonalához, így előtérbe helyeznék a munkahelyteremtést, adócsökkentést érnének el, támogatnák a gyermekeket és a rászorulókat egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.