- hirdetés -

Leköszön a várost négy éve vezető képviselő-testület. Az utolsó tanácskozást szeptember 26-án, pénteken 9 órától tartják a városháza első emeletén. Október 12-e után új polgármester, új testület a város élén.

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat beszámol tavalyi évéről a csapatépítő tréningektől a jótékonysági akciókon keresztül az Extrém sportnapig. Téma lesz a Szeretlek Magyarország rendezvény – az országos programsorozathoz Orosháza is csatlakozik. A szombati rendezvény helyszíne a főtér lesz, a program itt található, a bruttó 975 ezer forintos költséget pedig pályázati forrásból fedeznék.

A városháza nagytanácskozó termében pénteken 9 órától kezdődik az egyeztetés. Élőben közvetít a városi tévé, online tudósít az OrosCafé. Az előterjesztések itt olvashatók

Módosítják az Alföldvízzel kötött bérleti-üzemeltetési szerződést, módosítják a költségvetést, és döntenek folyószámlahitel felvételéről. Együttműködne a város egy HURO projektben, melynek célja a foglalkoztatás növelése a mezőgazdasági termelés támogatásával. A kistérségből csatlakozna még Csorvás, Csanádapáca és Pusztaföldvár a projekthez, melynek keretében biztosítanák a közintézmények konyháira az alapanyagot, ezzel egyúttal csökkentenék a munkanélküliséget. Ahhoz, hogy Orosháza belépjen a projektbe, szándéknyilatkozatot kell tenni – ezért lesz a képviselők előtt a téma.

Korábban 5200 választópolgár kezdeményezhetett helyi népszavazást a polgármesternél, ez a szám 5000 főre csökken, ha a testület elfogadja a rendelettervezetet. A változás oka a népességcsökkenés, a százalékos arány változatlan, továbbra is a választópolgárok 20,12%-a kezdeményezhet helyben népszavazást. Lejár több önkormányzati ingatlanra kötött haszonbérleti szerződés, ezeket hosszabbítanák meg további öt évre. Az ipari park egyik ingatlanát kijelölik értékesítésre, és megválasztják a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági tagjait, az előterjesztés Fehér Bélánét, Szász Györgyöt és Vajer Tímeát javasolja.

A nyilvános előterjesztések száma 11, ezt követően a képviselők interpellálhatnak és kérdezhetnek, majd zárt ajtók mögött folytatódik az egyeztetés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.