- hirdetés -

Megkerülhetetlen szereplője lesz a megyei közgyűlésnek a Jobbik  mondta Samu Tamás Gergő megyei pártelnök orosházi sajtótájékoztatóján. A Jobbik listáján orosháziként Németh Norbert szerepel.

A Békés megyei listán elnyerhető mandátumok egyharmadával számol a Jobbik, Samu Tamás Gergő úgy fogalmazott, a baloldal szétaprózódása és a Fidesz támogatottságának csökkenése miatt 6 helyet megszereznek a 18 fős megyei közgyűlésben.
– Megkerülhetetlen erő lesz a Jobbik a megyegyűlésben – hangsúlyozta a megyei pártelnök, a Jobbik 14 fős megyei listájának vezetője. Második Gajdos Attila, majd Sinka Imre, Csüllög László, ötödikként és orosháziként Németh Norbert.

– A területfejlesztési program elfogadva, a sikeres megvalósítás még hátravan. Kiemelt cél az M44-es autóút megépítése, a közbiztonság javítása is prioritást élvez – sorolta a feladatokat a megyei elnök. – Erősíteni kell a megye lobbierejét, hogy a forrásokat minél hatékonyabban tudjunk felhasználni a fejlődés érdekében.

A helyi elnök, Jámbor Nándor nem szerepel a megyei listán, Orosháza polgármesteri posztjáért indult. Úgy fogalmazott, fontos, hogy Orosháza jó viszonyt ápoljon a megyével, mert csak közös erővel lehet a térséget fellendíteni.
– Az unió egyik legelmaradottabb térsége vagyunk, így fokozott fejlesztési források állnak rendelkezésre. A területfejlesztési források biztosan a megyébe érkeznek, nem igaz tehát, hogy nem lehet ellenzékben egy város, vagy a közgyűlés. A feladat az, hogy valóban célravezetően, az emberek javát szolgálva használjuk fel a forrásokat a látványberuházások helyett – emelte ki.

A népességfogyás megállítását kiemelt feladatnak tekinti: az elmúlt évtizedben 10%-kal csökkent megyénkben a lakosságszám, Orosházán hozzávetőleg 28600-an élnek, 6 ezer fővel kevesebben, mint a korábbi években – mondta.

Németh Norbert a munkahelyteremtésben látja a megoldást. Mint fogalmazott, valódi fejlesztésekre, az agrárium és a feldolgozóipar erősítésére van szükség, a versenyképesség érdekében pedig rendkívül fontos a megyei közúthálózat fejlesztése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.