- hirdetés -

Beszámol a rendőrség és a tűzoltóság az előző évi munkáról, szó lesz a hulladékgazdálkodásról és pályázatokról is. Az ünnep után két nappal ülésezik a képviselő-testület.

A nyári szünet véget ért a város képviselői számára, augusztus 22-én tartják soros tanácsozásukat. Nyilvános napirendre 16 témát tűztek.

Elsőként Czecher Péter rendőr alezredes, orosházi rendőrkapitány számol be Orosháza közbiztonságának 2013. évi helyzetéről, valamint a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, majd a 2. napirendben a település tűzvédelmi helyzetéről és a kapcsolódó intézkedésekről Bajkán György tű. alezredes, orosházi tűzoltóparancsnok tájékoztatja a testületet. A szakigazgatási szervek is vázolják tevékenységüket 2014. március 31-ig terjedően. Ismerteti a tudnivalókat a munkaügyi kirendeltség, a földhivatal, a népegészségügyi intézet, az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, valamint a járási hivatal.

A városháza nagytanácskozó termében lesz a testületi ülés, augusztus 22-én, pénteken 9 órától. Élőben követheted az eseményeket a városi tévén keresztül, és online tudósít az OrosCafé. Az előterjesztéseket itt olvashatod el.

Beszámol az Orosházi Települési Értéktár Bizottság a 4. pontban. Hogy mi kerüljön a város területén fellelhető nemzeti értékeket tartalmazó gyűjteménybe, arra továbbra is lehet javaslatokat tenni. Ezt követően az orvosi ügyelet kapcsán bekövetkezett változásokról egyeztetnek a képviselők.

Júliusban hozott döntést a testület arról, hogy támogatja a most felújított orosházi mentőállomás eszközbeszerzését, 387 ezer forinttal. A támogatási összeg marad, csak a célbajutás formája változik. Ez a 6. napirend. Egyébként Orosháza mellett valamennyi kistérségi település hozzájárul a mentőállomás bebútorozásához, lakosságarányosan. Egy járási szintű, az esélyegyenlőséget elősegítő program megvalósításának pályázati lehetőségéről is egyeztetnek a képviselők: 22 millió forint pályázati forrásból valósítanák meg az elképzeléseket. Báthory Júlia üveggyűjteményét pályázati forrásból vásárolja meg a város, ez már a második ütem a folyamatban, az elsőnél nagy vita alakult ki, itt olvashatod

Döntéseket hoznak a hulladékgazdálkodási feladatok változásával kapcsolatosan, és hatályon kívül helyezik az ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló hatályos rendeletet a pénteki ülésen. Alapító okiratok, és bérleti szerződések módosítása egyaránt a napirendek között szerepel, és felülvizsgálják a város fenntartható fejlődését összegző programot is. 

Az ülés nyilvános része interpellációkkal, kérdésekkel zárul, majd zárt ajtók mögött folytatják a képviselők. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.