- hirdetés -

Egy jelölt híján kiderült, kik indulnak ősszel az MSZP színeiben Orosházán és hogy ki lesz a párt polgármesterjelöltje.

Áder János köztársasági elnök szerdán jelentette be, hogy október 12-ére tűzi ki az önkormányzati választásokat. A Fidesz után most a Magyar Szocialista Párt orosházi szervezete is bejelentette, kikkel indulnak a választásokon.

A párt irodájában kilencen jelentek meg a jelöltek közül csütörtök délután. Őket Füvesi Sándor mutatta be, aki egyben a párt polgármesterjelöltje is lesz Orosházán. Kiemelte, legfontosabb céljuk, hogy Orosháza fejlődjön, élhető, szerethető és családbarát város legyen. Úgy fogalmaztak, a fejlődés normális, jól fizető munkahelyeket és új beruházásokat jelent. Azt kívánják elérni, hogy a városból ne menjenek el a fiatalok, és olyan városvezetést akarnak, amely odafigyel az emberek problémáira.

– Ha valahol fejlődés van, akkor nem a „mi nem tetszik” posztok hemzsegnek, hanem hogy mi az, ami tetszik. Sajnos Orosháza az utóbbi években „nem tetszős” város lett. Orosháza nem fejlődött, változásra van szükség – fogalmazott Füvesi Sándor, aki úgy vélte, az MSZP mert újítani, hiszen két kivétellel új arcok kerültek a jelöltek listájára, az átlagéletkor pedig 40 év alatt van.

– Egy új, fiatal generáció kéri az orosháziak bizalmát. Többségében alkalmazottak, munkások, egyszerű emberek, akik jól ismerik a problémákat, hiszen sokszor ők is azzal küzdenek. Tudják, mi a megoldás a gondokra, hogyan lehet Orosházát élhető, családbarát várossá változtatni – zárta a bemutatkozást Füvesi.

MSZP-s jelöltek balról: Botos Attila, Szokolai Csaba, Burka László, Máté Balázs, Füvesi Sándor, Tóth Csaba, Majdán Andrea, Berke Adrián, Szemenyei Béla (Fotó: Rosta Tibor)
MSZP-s jelöltek balról: Botos Attila, Szokolai Csaba, Burka László, Máté Balázs, Füvesi Sándor, Tóth Csaba, Majdán Andrea, Berke Adrián, Szemenyei Béla (Fotó: Rosta Tibor)

Azon kérdésünkre, hogy ki az 1-es körzet jelöltje, Füvesi Sándor azt válaszolta, legyen meglepetés, később mutatják majd be. Így a jelölt nevét sem tudtuk meg.

Néhány környező városban az ellenzéki pártok közös jelölteket állítottak. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Orosházán lesz-e erre példa? A polgármesterjelölt erre így válaszolt: – Nem tudom, de az MSZP nyitott minden ötletre, támogatásra, javaslatra.

Az MSZP orosházi jelöltjei:

1-es körzet: A jelölt nem tudott a bemutatáson részt venni, később mutatják be.
2-es körzet: Berke Adrián ‒ kereskedelmi igazgató
3-as körzet: Majdán Andrea ‒ alkalmazott
4-es körzet: Máté Balázs ‒ alkalmazott
5-ös körzet: Füvesi Sándor ‒ pályázati tanácsadó, önkormányzati képviselő
6-os körzet: Szemenyei Béla ‒ történelem szakos egyetemi diplomás alkalmazott
7-es körzet: Szokolai Csaba ‒ földrajz-geoinformatikus szakon végzett friss diplomás
8-as körzet: Burka László ‒ vállalkozó, pártonkívüli, önkormányzati képviselő
9-es körzet: Botos Attila ‒ alkalmazott
10-es körzet: Tóth Csaba ‒ őstermelő, pártonkívüli

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.