- hirdetés -

Reggel hattól este hétig lehet most is voksolni, ugyanott, ahol az országgyűlési választásokkor. Május 25-én döntünk a 21 magyar európai parlamenti képviselőről.

Urnához járulnak az unió polgárai – 751 európai parlamenti képviselőt választ 28 tagállam 400 millió szavazópolgára. A választás öt évre szól, az unió polgárai e képviselőkön keresztül befolyásolhatják az Európai Unió politikájának irányvonalát.

Hazánkban vasárnap választják meg a 21 magyar európai parlamenti képviselőt. Ezúttal is 6 és 19 óra között választhatnak a szavazati joggal rendelkezők, voksolni ugyanott lehet, ahol az országgyűlési választások idején tették. Hazánkban 8 millió 53 ezer választópolgár szavazhat majd.

Az EP-választáson nincsenek egyéni jelöltek, csak országos listára lehet szavazni személyesen a valamivel több mint tízezer szavazókörben, valamint 97 külképviseleten. A választás egyfordulós, a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok nyolc lista közül választhatnak.

Május 26-án, hétfőn az Európai Parlamenti választások utómunkáinak elvégzésére tekintettel szünetel az ügyfélfogadás az Orosházi Polgármesteri Hivatalban. Május 27-étől az ügyfélfogadás a megszokott rendben, változatlanul biztosított.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.