- hirdetés -

Az orosházi MSZP vezetője szombaton, a párt választmányi ülésén mondott le. Az országos ülésen heves vitában értékelték a választási eredményt és többen Mesterházy Attila pártelnök lemondását követelték.

Szombaton értékelte a választási eredményeket az MSZP, a párt választmányi ülésén Mesterházy Attila pártelnök önkritikus hangot ütött meg, és sorolta azokat a pontokat, ahol megakarják újítani a pártot – írja az origo.hu. Mesterházy a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy az ülésen nem volt olyan javaslat, amely az elnökség távozást sürgette volna, ám az Origo által megkérdezett, a választmányon résztvevő MSZP-sek szerint „nagyon is sokan számon kérték az elmaradt lemondást”.

Fetser János bírálta az MSZP vezetését (archív fotó)
Fetser János bírálta az MSZP vezetését (archív fotó)

A választások előtt Orosházán is kampányoló Mesterházy ellen a „legdurvább beszédet” többek szerint Fetser János orosházi elnök tartotta, és a szemébe mondta, hogy „Attila alkalmatlan elnök”. A képviselő szerint ilyen eredmény után távoznia kell egy pártvezetőnek, majd bejelentette, hogy lemond az orosházi elnöki posztról. A választmányon mások is jelezték a távozásukat.

A szegedi Botka László szerint azonban nem szabad generációs vitaként jellemezni a helyzetet, míg a Veres Gábor MSZP-szóvivő, a választmány elnökhelyettese úgy érvelt, nem szabad mindent Mesterházy nyakába varrni, megjegyezte: a baloldali pártokkal (vagyis Bajnaival és Gyurcsánnyal) kötött együttműködés ebben a formában nem tartható fenn.

A négyórás, heves vitákat tartogató választmányi ülésen értesült az MSZP arról, hogy (mivel Kunhalmi Ágnes elvesztette a körzetét) a Fidesznek meglett a 2/3-os többség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.