- hirdetés -

Megélhetés, rend és elszámoltatás, ez a Jobbik programjának három fő pillére – emelte ki Vona Gábor Orosházán. A Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje hozzátette, az elszámoltatással kezdenék.

Hétfő kora este Orosházán tartott lakossági fórumot Vona Gábor. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a művelődési ház színháztermében telt ház előtt fejtette ki több témában is álláspontját. A fórum előtti sajtótájékoztatón a pártelnök elmondta, programjuk három fő pillérre épül: megélhetés, rend és elszámoltatás.

– Megélhetés alatt elsősorban tisztességes fizetést biztosító munkahelyeket értünk, de értjük alatta a tisztességes, biztonságos, hosszú távon is működőképes nyugdíjrendszert, valamint a kielégítő működést garantálni képes egészségügyet. A rend közbiztonság, visszatartó erővel bíró szigorú törvények, bűnelkövetés esetén hatékony felderítés és szigorú igazságszolgáltatás. Az elszámoltatás pedig a devizahitelek megoldása, és a politikai korrupció felszámolása – vázolta a programot az OrosCafénak Vona Gábor.

A pártelnök hozzátette, vasárnapi győzelmük esetén az elszámoltatással kezdenék, ez ugyanis 2010-ben a fideszes ígéretekkel ellentétben elmaradt.
– Úgy véljük, az embereknek itt Orosházán is elege van a Fidesz és az MSZP terméketlen birkózásából, ami magával rántotta az országot – fogalmazott Vona, hiányolva a másik két párt programját.

Jámbor Nándor és Vona Gábor bíznak a Jobbik győzelmében (Fotó: Melega Krisztián)
Jámbor Nándor és Vona Gábor bíznak a Jobbik győzelmében (Fotó: Melega Krisztián)

Vona a Jobbik győzelmére készül, és erre reális esélyt lát Jámbor Nándor is. Megyénk 4-es számú választókerületének Jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltje kiemelte, a Jobbik nem csak a kampány hajrájában, hanem az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett a lakosokkal való találkozásra.
– A visszajelzésekből és statisztikai adatokból is kiindulva Békés megyében a népességfogyást látom a legsúlyosabb problémának. Ez nálunk sokszorosa az országos átlagnak, elsősorban a jövedelmi viszonyok, illetve a munkanélküliség miatt, ez ellen fel kell lépni – hangsúlyozta a jelölt, aki a fórum résztvevőivel megosztotta, azért állt a Jobbik soraiba, mert elege lett az elmúlt bő két évtized „bűnöző politizálásából”.

Vona Gábor a másfélórás fórumon elsősorban gazdasági kérdéseket érintett, hangsúlyozta a munkahelyteremtés fontosságát, de bírálta a “pintéri-rendet” is, szerinte az emberek többsége úgy véli, nincs rend az országban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.