- hirdetés -

Évi 400 milliárdos kárt okoznak az országnak azok a politikusok, akik saját zsebre dolgoznak – állítja a Jobbik. Jámbor Nándor szerint a szerdai orosházi eseményeknek is a politikusbűnözéshez van köze, utóbbit végleg felszámolná.

Megszűnt a politikusok álláshalmozása, de bizonyos bűncselekmények elkövetésekor sokan még mindig a mentelmi jog mögé bújnak, fogalmazott Jámbor Nándor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom választókerületi országgyűlési képviselő-jelöltje péntek délutáni sajtótájékoztatóján. A politikus kiemelte: pártja eltörölné a mentelmi jogot, az eltűnt milliárdokkal kapcsolatban pedig kötelező vagyonvizsgálatot rendelne el, kiterjesztve azt a családtagokra is.

Az országgyűlési képviselő-jelölt szerint az intézkedésekkel a közélet megtisztulhat, és nem kellene rácsodálkozniuk a választóknak olyan eseményekre, mint ami a közelmúltban Orosházán történt. Reflektált ezzel Jámbor Mesterházy Attila március 26-i lakossági fórumára, ahol az MSZP szimpatizánsok lufikkal és transzparensekkel, a Fideszhez húzók pedig fehér szatyrokkal sorakoztak fel egymással szemben.

– A két oldal arról győzködte egymást, ki tud többet lopni, és arról, ki a nagyobb bűnöző, Simonka, vagy Varga? Az aktivistákon kívül senkit nem érdekelt ez a cirkusz – fogalmazott Jámbor, aki azt is hozzátette: a kampánynak nem erről kellene szólnia. – Véget kell vetni az ilyen és hasonló ügyeknek. Azt akarjuk, hogy politikusbűnözés által érintettek a múlt sötét foltjává váljanak, és a jövőben ne kelljen hasonló ügyekkel foglalkoznia a közvéleménynek – összegzett a politikus.

Választás 2014 – ide kattintva mindent megtudsz róla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.