- hirdetés -

Bronz helyett üvegből készül a városért díj plakettje, csökken a vízterhelési díj, fürdőbelépővel ösztönöznék az idegenforgalmi adók befizetését. Pénteken soros ülésén tanácskoznak a város képviselői. 

Az önkormányzati adósságátvállalás lesz az első napirend, amit pénteken tárgyalnak a képviselők. Mint ismert, a város maradék 1,5 milliárd forintos adósságát is átvállalta az állam, így a 2014-es évet adósság nélkül indíthatta Orosháza. A konszolidációval kapcsolatos pénzügytechnikai lépésekről, intézkedésekről tájékozódnak elsőként a képviselők március 28-án.

Módosítják a kitüntető díjak adományozásáról szóló önkormányzati rendeletet: a korábbi bronz helyett az Orosháza városért és az Orosháza város sportjáért plakettje is üvegből készül majd, a város hagyományaihoz illeszkedően. Hogy kik kapják az idei településalapítási évfordulón az immár üvegből készült plakettet, az szintén ezen a testületi ülésen dől el, de zárt ajtók mögött.

A március 28-án 9 órakor kezdődő tanácskozásról online tudósítunk az OrosCafén, és követheted az eseményeket a városi tévében, ide kattintva. A napirendeket részletesen a város honlapján, itt olvashatod.

Döntenek az önkormányzat idei évi közbeszerzési tervéről, és tájékozódnak a vízterhelési díj alakulásáról. Az Alföldvíz Zrt. minden évben informálja a testületet a vízterhelési díj alakulásáról, idén április elsejétől jelentősen csökken a díjtétel: a lakossági fogyasztóknak köbméterenként 4,30 forintot kell fizetni, a korábbi 8,10 Ft/m3 helyett. Szippantott szennyvíz esetén 18,20 Ft/m3-ről 9,70 Ft/m3-re csökken a díj.

A soros testületi ülésen számos beszámolót is megismer a testület: ismerteti tavalyi évét többek között az állatvédő egyesület, a városüzemeltetés, a Jövő Építők TDM, a művelődési központ és a Média Kft. A sportszervezetek nem csupán a tavalyi évi támogatásukkal számolnak el, hanem kérelmezik az ideit. A cégekkel, egyesületekkel való közszolgáltatási megállapodás is napirenden lesz az összesen 14 pontot tartalmazó tanácskozáson.

Felajánlja az önkormányzat a külterületi csatornákat üzemeltetésre és fenntartásra az ATIKÖVIZIG-nek. A vízügyi igazgatási szerv ellenérték nélkül üzemelteti a csatornákat, ha a szakmai ellenőrzést követően megállapítja, hogy azok belvízelvezetésben, öntözésben betöltött szerepe közérdekű.

Fürdőbelépővel ösztönöznék az idegenforgalmi adó befizetését: a tervek szerint a helyi szállásadók vendégei kedvezményes belépőjegyet kapnának a fürdőbe, de a kedvezményre csak az jogosult, aki megfizeti az éjszakánként 400 forint idegenforgalmi adót. A kedvezménnyel megváltott jegyek után az önkormányzat kompenzációt fizet a fürdőt üzemeltető Városüzemeltetési Zrt-nek, erre a célra már 10 millió forintot el is különítettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.