- hirdetés -

Péntek délután a Kormányváltó Szövetség három politikusa tartott sajtótájékoztatót kül- és belpolitikai témákról.

Nem a sajtótájékoztató volt az apropója annak, hogy az Együtt PM, és a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Kónya Péter és Kakukk György Orosházára érkezett – indította március 21-i tájékoztatóját Varga Zoltán, a Kormányváltó Szövetség színeiben induló MSZP-s képviselőjelölt. Mint elmondta, péntek délután lakossági fórumot tartottak a politikusok Tótkomlóson, a kampány alatt ugyanis a környék településeit járja a képviselőjelölt, hogy az emberekkel találkozzon.

Vargától Kónya Péter, az Együtt PM társelnöke vette át a szót, aki a közrendről, közbiztonságról beszélt. A politikus úgy fogalmazott, a kormányzó erő szerint rend és biztonság uralkodik Magyarországon.
– Ehhez képest országjárásom során teljesen mások a tapasztalataim. Az emberek félnek az otthonukban és az utcán, de a nagyobb településeken is – fogalmazott Kónya, aki szerint a rendőrök láttán sincs biztonságérzete az embereknek, a rendőrség egy bírságoló és pénzbehajtó szervezetté vált. A Kormányváltás pártjai ezen változtatnának.

Ezt követően Kakukk György DK-s politikus a lakosság közvetlen megszólításának sikeréről beszélt. Majd külpolitikai szakértőként az ukrán válságról szólt: szerinte nagy hiba, hogy a kormány csupán keleti szomszédunk demokratizálását szorgalmazza, az orosz agresszió elítélése helyett.
– Ez elfogadhatatlan, hiszen ezzel Magyarország biztonságát is kockáztatják. Az előző években is bizalmatlanul tekintettek hazánkra a szövetségeseink, attól tartunk, ha ez így megy tovább, félelmeink még inkább beigazolódnak, és visszacsúszunk az ütközőállamok sorába – mondta Kakukk György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.