- hirdetés -

Az ívóvízminőséget javító projekt volt az orosházi MSZP sajtótájékoztatójának célkeresztjében január 22-én. Fetser János képviselő az országot, és Orosházát irányító maffiacsaládokról is beszélt.

Ángyán József, a Fidesz volt országgyűlési képviselője által megfogalmazott mondattal indította sajtótájékoztatóját Fetser János MSZP-s önkormányzati képviselő szerdán délelőtt, miszerint az országot maffiacsaládok irányítják. – Úgy tűnik, hogy ez Orosházára is vonatkozik – fogalmazott a képviselő.

Mint mondta, két nagy projektje is volt az elmúlt nyolc évben a környéknek – a legnagyobb az ivóvízminőséget javító projekt. A képviselő-testület döntése alapján Hutás Csizmadia Ibolya képviseli Orosházát a projektben, ezzel kapcsolatban Fetser azt hangsúlyozta: pártjuk helyi frakciója már akkor alkalmatlannak tartotta a feladatra a társadalmi alpolgármestert, s mint hozzátette, ez az aggályuk be is bizonyosodott.
– Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármester és felesége egy 34 milliárdos gigaüzletben érdekelt, ebben Orosháza is érintett. A legutóbbi testületi ülésen véletlenül derült ki, hogy nem Aradról kapunk vizet, ahogy eddig mondták, hanem kutakat fúrnak, rekonstruálnak. Nem véletlenül menekülnek innen a fideszesek, hiszen azt a feladatot, amit nyolc éve meghatároztak nekik, sikeresen kezelték, és megkapták a jutalmat érte. Ilyen például Dancsó József polgármester menekülése a városból, illetve a rejtélyes körülmények között külügyi tanácsadóvá kinevezett Csizmadia Ibolya – fogalmazott a képviselő.

Fester szerint a felcsúti maffia betette a lábát Orosházára, és nem csak az ivóvízminőséget javító programról van szó, hanem a rekultivációs projektről is. Kiemelte, hogy a pályázatot az Országos Vízügyi Főigazgatóság írta ki, akinek vezetője Orosháza korábbi Fideszes alpolgármestere, Molnár Béla.

Elmondta, hogy Dancsó József polgármester egyik első lépése az volt, hogy annak a cégnek, amelyik Szentetornya és Rákócziteleppel kapcsolatos aszfaltozást végezte, megengedte a befejezési határidő kitolását és megemelte a kivitelezés költségeit. Úgy fogalmazott, ez a cég, és Bács-Kiskun megyei cégek konzorciuma nyerte a térségben a hulladéklerakók rekultivációját. Szerinte hasonlóan a többi orosházi nagy projekthez, a tendereknek csak két pályázója akadt, és már az elején nyilvánvaló volt az, kik fognak nyerni.

– Azonnali hatállyal hívják vissza a DAREH-ből és az ivóvízprogramból Hutás Csizmadia Ibolyát, mert falazott és félrevezetett – fogalmazott a képviselő, aki szerint mindkét projektben gyanús összefüggéseket találtak. Hogy pontosan milyen összefüggésekre gondolt, nem fejtette ki bővebben. Mint mondta, azt szeretnék, ha az orosháziaknak végül tiszta víz kerülne a poharukba és kiderülne, hogy tisztességesen történt-e a pályáztatás.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint nevezzen meg olyan családokat, akik szerinte maffia módszerekkel irányítják a várost, Fetser János kitérő választ adott, Ángyán Józsefre és különböző könyvekre hivatkozott, miszerint abban megtalálható a válasz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.