- hirdetés -

A jelölt mellett bemutatták az új irodát, megújult a Jobbik helyi ifjúsági szervezete, és szóba került a főjegyző lemondása is.

Több témával foglalkozott a Jobbik Magyarországért orosházi alapszervezete hétfői sajtótájékoztatóján.

Új irodájukban tartották első idei sajtótájékoztatójukat az orosházi jobbikosok. Az új székhelyen, a piactéren, a vásárcsarnokkal szemben működik a párt nemrég megújult megalakult ifjúsági szervezete is, mely az ígéretek szerint hamarosan bemutatkozik a szélesebb közönség előtt, mondta el Jámbor Nándor országgyűlési képviselő.

Jámbor a parlamentbe készül

Jámbor Nándor lett a Jobbik jelöltje (Fotó: Rajki Judit)
Jámbor Nándor lett a Jobbik jelöltje
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Már korábban megszületett az a döntés, mely alapján eldőlt a 4. számú választókerület jobbikos képviselő jelöltjének kiléte. Ezek alapján Jámbor Nándornak adtak bizalmat, így a 2014-es országgyűlési választásokon ő képviseli a körzetet a Jobbik színeiben.
– Véghez visszük a rendszerváltást, felszámoljuk a baloldali és a fideszes maffiát, itt Dél-Békésben is, mert a gátlástalanság nem lehetőség – mondta a képviselő. Kiemelte, hogy a párt programja elkészült, hamarosan be is mutatják azt.

Szó volt emellett a nemrég lemondott címzetes főjegyzőről is. Mint az elhangzott, a továbbiakban jó egészséget kívánnak Hegedűsné dr. Hegedűs Máriának, lemondása mögött azonban nem csak egészségi állapotát sejtik. Amint azt Jámbor elmondta, az előző év decemberében a főjegyző egy hivatali dolgozót feljegyzésben tiltott el a 2014-es választásokon való részvételtől egy közösségi oldalas hozzászólás miatt. Ezt a képviselő jogi nonszensznek tartja, hiszen ilyen hatásköre csak a bíróságnak, nem pedig a jegyzőnek lehet. – Kérdés, hogy ki az, aki a jegyző asszonynak ilyen utasítást adott? – tette fel a kérdést a képviselő, hiszen szerinte politikai nyomásra történt mindez, majd a címzetes főjegyző az eset hatására mondott le.

A jegyző lemondása nem politika

A Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzottakról megkérdeztük dr. Dancsó József polgármestert.
– Elsősorban nem az a feladatom, hogy párt sajtótájékoztatókra reagáljak. Mi dolgozni szeretünk. Amíg a Jobbik sajtótájékoztatón próbálta a négyéves semmittevését leplezni, Simonka György országgyűlési képviselő úr és jómagam meglátogattuk az orosházi mentőállomás dolgozóit ideiglenes állomáshelyükön, a tűzoltóságon, ahol január eleje óta tartózkodnak. Azt pedig sajnálom, hogy olyan dologból próbálnak politikai ügyet csinálni, amiből nem szerencsés. Világos és egyértelmű volt a jegyzőasszony közleménye. Én nem mérlegelhettem, el kellett fogadnom a felajánlott lemondását az egészségi állapota okán. Szerencsés lenne, ha tiszteletben tartanák a jegyzőasszony döntését, és a politika messze kerülne ettől a ténytől – fogalmazott a polgármester.

Megtudtuk, hogy a betegsége okán felmentését kért Hegedűsné dr. Hegedűs Mária közszolgálati tisztviselői jogviszonya 2014. március 4-én szűnik meg. Teljeskörű helyettesítését az aljegyző látja el. A törvény értelmében a polgármester legkésőbb a főjegyző jogviszonyának megszűnését követő 30 napon belül köteles kiírni pályázatot a jegyzői állás betöltésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.