- hirdetés -

Fő téma az egykulcsos adórendszer eltörlése volt, aláírást is gyűjtöttek. Igazságot és jólétet Dél-Békésben címmel tartott sajtótájékoztatót a körzeti Együtt PM és az MSZP csütörtök délelőtt.

A környéken elsőként Orosházán gyűjtenek aláírást az egykulcsos adórendszer eltörlése érdekében, erről is beszélt Molnár József, az Együtt PM körzeti választókerületi elnöke a posta előtt. Mint mondta, az egykulcsos adórendszer Orbán Viktor eddigi legrosszabb döntése, hisz egy csapással sújtotta a társadalom 80 százalékát. A gazdagabbakat még gazdagabbá tette, mint Simonka György országgyűlési képviselőt, a szegények pedig még szegényebbek lettek.
– Az átlagemberek olyan egyszerű dolgokat sem engedhetnek meg maguknak, mint például azt, hogy feltetessék a kocsijukra a téli gumit, ezzel saját testi épségüket is fenyegetve, de sokszor az alapvető élelmiszerekre sem jut nekik – fogalmazott az Együtt PM helyi választókerületi elnöke.

Mind az emberekhez, mind a vállalkozásokhoz kevesebb pénz jut, így leépítések, felszámolások következnek, ezzel pedig munkahelyek szűntek és szűnnek meg. A pártszövetség szerint a Fidesz kormány százezreket nyomorított meg. Szolidáris, két kulcsos adórendszer bevezetését támogatja az Együtt PM és az MSZP, összegzett Molnár József, emellett azt is elmondta, helyben erős a pártok közti szövetség és az együttműködés.

Molnár József és Füvesi Sándor - tájékoztattak és aláírást gyűjtöttek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Molnár József és Füvesi Sándor – tájékoztattak és aláírást gyűjtöttek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezt követően Füvesi Sándor, az MSZP körzeti választókerületének kampányfőnöke, önkormányzati képviselő pár mondatban bemutatta az Igazság, biztonság, szabadság, jólét című országos szocialista programot. Emellett orosházi példákat is hozott a képviselő, a bölcsődei alapszolgáltatás díjától a képzésmegszüntetésen keresztül a felsőoktatás állami képzéseinek megszüntetéséig főként a helyi városvezetés oktatási politikáját bírálta. Mint mondta, amennyiben a baloldal kerül hatalmi pozícióba, többek között eltörlik a bölcsődei alapdíjat, a tankötelezettségi korhatárt visszaállítják 18 évre, és megszüntetik a gyermekéhezést.

A szocialista önkormányzati képviselő kezében sárga csekkel azt is megemlítette, hogy néhány hete, egy közös medgyesegyházi flash mob alkalmával több társával táblákat mutattak fel.
Ez volt az az eset, amikor a medgyesegyházi dinnyefesztiválon augusztus elején Füvesi Sándor vezetésével néhány baloldali ember jelent meg, kormányellenes feliratokkal tarkított papírlapokat tartottak a fejük fölé. A megnyitón közreműködő Simonka György és Budai Gyula a színpadról egyenesen a demonstrálókhoz ment megkérdezni, hogy pontosan mit is szeretnének. (A szerk.)

– Budai Gyula és Simonka György annyira megijedtek ettől, hogy engem utána feljelentettek – mondta Füvesi Sándor. Amint fogalmazott, rendőrségi ügy lett az esetből, és szabálysértés miatt 20 ezer forintra büntették. A képviselő hozzátette: nem direkt politikai megmozdulásról volt szó, így nem érti a feljelentés okát, és vétkesnek sem érzi magát, ettől függetlenül a csekket befizeti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.