- hirdetés -

A polgármestert kérdeztük arról, hogyan lehet mentesülni az új adótörvény miatti 6 %-os EHO alól és hogy tényleg hívják-e Budapestre dolgozni?

Az adótörvény változásával augusztus 1-jétől 6 százalékos EHO-t kell fizetni a lakossági megtakarítások után, csupán néhány kivétel van, amivel mentesülni lehet a kamatokból járó egészségügyi hozzájárulás alól. A lehetőségekről dr. Dancsó Józsefet, városunk polgármesterét kérdeztük, aki egyben az országgyűlés költségvetési bizottságának tagja.

Mindenki jól járt az iskolák átadásával
Dr. Dancsó József 

– A parlament nyár elején döntött a megtakarításokkal kapcsolatban. Az egyértelműen látszik, hogy Magyarországon a megtakarítások biztonságban vannak, s az infláció csökkenése miatt a jegybanki alapkamat is jelentősen tudott csökkenni – most 4% -, ennek gazdaságélénkítő hatásai lesznek. Az EHO azonban növeli a kamatterheket, így annak, aki továbbra is fenntartaná megtakarítását, érdemes átgondolni, mibe fekteti. Ajánlott tartós befektetési számlát nyitni, mert ezt még kamatadó sem terheli, vagy legalább 80 százalékban állami papírokat tartalmazó befektetési alapot választani, ezzel lehet az EHO alól mentesülni – tanácsolja dr. Dancsó József.

– Több pénzügyi kérdés állami szabályozásának előkészítésében részt vett, talán ez az oka annak, hogy többen tudni vélik, a jövőben inkább pénzügyi vonalon, Budapesten folytatja pályafutását.

– Valóban több felkérést kaptam már a fővárosból, s a parlamenti munkám okán most is részt veszek országos vonatkozású feladatokban. Azonban a legnagyobb erőt mégis az orosházi ügyekbe fektetem, a város eredményes működtetésén dolgozok. Számtalan teendőnk van, elkezdett és még csak megtervezett feladatok. A választókerületi elnökkel szorosan együttműködve dolgozunk az orosháziakért – fogalmazott a polgármester.

A Fidesz regionális pártigazgatóját is megkérdeztük arról, szánnak-e országos feladatot dr. Dancsó Józsefnek. Dr. Kerényi János tömören fogalmazott, mint mondta, a kormányzati döntések előkészítésében és a hosszú távú projektek kidolgozásában minden elkötelezett, jó szakemberre szükség van. Dr. Dancsó József vonatkozásában megerősítette, hogy szakmaiságát országos vezető pozícióban tudná leginkább kamatoztatni, ugyanakkor megértik és elfogadják az álláspontját, s egyébként is fontos, hogy Orosháza irányítása jó kezekben van általa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.