- hirdetés -

Városunk egykori polgármestere az elmúlt héten, a Corvinus Egyetem Közgazdasági Kar, kari tanácsülésén vehette át, a rektor jelenlétében a 2018. évi Pro Facultate díjat, amelyet a 20 éves egyetemi oktatói tevékenysége elismeréseként ítéltek meg számára.

Az elismert pénzügyi szakember, bár Budapesten dolgozik, gyakran jár haza Orosházára. Törzsszurkolója a kézilabda csapatnak. Az OFKSE-Békés mérkőzés után beszélgettünk.

– 1998 óta, vagyis húsz éve tanítok a Corvinus Egyetemen, négy éve címzetes egyetemi tanári kinevezést is nyertem. Az eltelt húsz évben vagy szemináriumot, előadásokat tartok és közreműködtem tankönyvek írásában. A legbüszkébb a Bank-üzemtan tankönyvre vagyok, melyet ’98-ban írtunk, amelynek hitelezési fejezete fűződik a nevemhez. Ebből több mint tíz évig tanították az akkori fiatal pénzügyi szakembereket. Egyébként erőmhöz mérten igyekszem mindenben segíteni volt alma materemet. Gondolom ezért kaphattam meg ezt a díjat – mondja Dancsó József.

Dr. Dancsó József, a 2018-as Pro Facultate díj kitüntetettje (Fotó: Rajki Judit)

Az említett húsz év alatt dr. Dancsó József volt országgyűlési képviselő, polgármester, pénzintézet vezetője, de egyetemi munkájára mindig sikerült elegendő időt szánnia.

– Elfoglalt voltam az elmúlt években, de akartam, és tudtam is időt biztosítani a tanításra. Ez számomra egyfajta kikapcsolódás is, amellett nagyon szeretek a fiatalok közt lenni, az ő elképzeléseikkel szembesülni, segíteni a kibontakozásukat – tette hozzá a kitüntetett.

Dancsó József elmondta, hogy meglepődött, mikor tudomást szerzett a kitüntetésről, amellett boldog volt. Nagyon sokan szóltak elismeréssel a munkájáról, sokan gratuláltak, ami felemelő érzés volt számára.

– Ez az elismerés persze új inspirációt, új erőt is ad a további munkámhoz – zárta a beszélgetést dr. Dancsó József, aki a banki és egyetemi munkája mellett is sűrűn jár haza, és nagyon fontosnak tartja az itthoni régi barátságok, jó ismeretségek ápolását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.