- hirdetés -

Igazán különleges nap volt szeptember 13-a a Forrás Református Óvoda gyermekei számára. Egyenesen Újkígyósról érkezett hozzájuk az a 150 gombóc fagylalt, melyet az orosházi Rucz Róbert és felesége Edina nyert egy nyereményjátékon. A házaspár sokáig gondolkodott kinek ajánlják fel a jutalmat, majd úgy döntöttek, az óvodában lesz a legjobb helyen a rengeteg fagyi.

Eper és csokoládé ízek közül választhattak a Forrás Református Óvoda gyermekei. A kis-középső- és nagycsoportosok is türelmesen várták ki sorukat, hogy megkapják az általuk választott ízt. Rucz Róbert és Ruczné Benizs Edina elmondták, a Facebookon találtak rá a nyereményjátékra, mely során a 150 gombóc fagylaltot nyerték.

– Egy videót kellett megosztani, kedvelni, majd leírni, kikkel osztanánk meg a nyereményt. Én azt válaszoltam, olyan emberekkel, akiknek nincs sok lehetősége megkóstolni egy ilyen minőségű fagyit. A sorsolást végül mi nyertük, és kis gondolkodás után eszünkbe jutott, hogy az óvodával szeretnénk megosztani a nyereményt – mesélte Róbert. – Az intézményhez egyébként is kötődünk, hiszen egykor a fiunk is idejárt, és rengeteg kapott itt. Ismerjük a vezetőséget, a dolgozókat. Mivel mindkét helyet, a fagyizót és az ovit nagyra becsüljük, a legjobb ötlet volt őket összehozni – tette hozzá Róbert felesége, Edina.

Az ebéd előtti fagyizás ugyan nem megszokott dolog, de most az óvoda munkatársai is kivételt tettek. A gyerekek közösen énekeltek a vendégeknek, Tóth Mónika óvodavezető pedig két oklevéllel is készült az alkalomra. Az egyiken „A legszuperebb felajánlásért” míg a másikon a „A legfinomabb fagylaltért” felirat szerepelt.

– Amikor meghallottuk a hírt, hogy Robi és Edina fel szeretné ajánlani ezt az élmény fagyizást nagyon megörültünk, hiszen ez egy jó visszajelzés is, hogy tíz év elteltével is ekkora szeretettel gondolnak ránk – mondta az óvodavezető. – Boldogok vagyunk, hogy az utolsó nyári meleg napokon még egy fagyizás belefért a gyerekeknek, akik már a hét eleje óta izgatottan várták ezt a napot – emelte ki.

Urbán Csilla családja már 1950 óta foglalkozik fagylaltkészítéssel, négy generáció tudománya van a tölcsérekben. A fagylaltműhely tulajdonosa elmondta, nagyon jó helyre került a nyeremény, és meghatódva nézte mennyire örülnek a gyerekek az egy-egy gombóc fagyinak, amiből még repetát is kérhetett az, akibe még fért a finom nyári desszertből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.