- hirdetés -

Tíz évvel ezelőtt álmodott egy nagyot Asztalos Nóra és férje, Csizmadia Szabolcs, így nyílt meg a város egyik legnépszerűbb fagyizója, a Hóvirág Fagylaltbár. Azóta is gondos alapossággal, szenvedéllyel vezetik a vállalkozásukat. A jeles évforduló alkalmából egy hatalmas bulival készülnek az orosháziaknak, ami garantáltan nagyot fog szólni.

A Hóvirág Fagylaltbár története több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor még csak egy álom volt, de Asztalos Nóra és férje, Csizmadia Szabolcs szinte minden szabadidejüket azzal töltötték, hogy az álom valósággá váljon. Folyamatosan alakult a ma is ismert recept, amit a kezdeti időszakban főleg a családon teszteltek.

– Tíz évvel ezelőtt álltunk meg a mostani üzlet előtt és egyből tudtuk, hogy itt szeretnénk megnyitni a fagyizót. Sorsszerű pillanat volt – emlékezett vissza mosolyogva Asztalos Nóra. – Rengeteg áldozatot hoztunk a cél érdekében. Mindenünket pénzzé tettük, még az autónkat is eladtuk azért, hogy beindítsuk a vállalkozást. Nagyon hittünk benne – tette hozzá.

Megérte a befektetett munka és lemondás. Erre bizonyíték, hogy sikerük azóta is töretlen. Orosháza egyik legnépszerűbb fagyizójává váltak, sőt Békéscsabán, Tótkomlóson és Békésen is nyitottak üzletet, de még a Pest vármegyei Csemőn is kapható a fagylaltjuk.

– Az évek során a vállalkozásunknak voltak nehézségei, de arra büszke vagyok, hogy a termékeinket sosem érte még kritika. Csak olyan fagyit adunk a vendégeknek, amilyet magunk is megennénk. Szabolcsnak élete a fagylalt, most is csak azért nincs itt, mert éppen készülnek az újabb adagok. Ez egy igazi családi vállalkozás, sok rokonnal dolgozunk együtt, de a többi kollégára is családtagként, barátként tekintünk. Mindenki fontos alkotója a csapatnak – emelte ki Nóra.

Arra a kérdésre, hogy milyen a jó fagylalt a válasz egyszerűen jött: mindenképpen természetes és minőségi alapanyagokból készül. Ez nagyon fontos kitétel a kezdetek óta, ezért használnak például igazi gyümölcsöket vagy a világ különböző tájairól származó csokoládékat. Folyamatosan ötletelnek az új ízeken, igyekeznek valami újdonságot kínálni. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a mennyiség és minőség nem változhat, ezt a hozzáállást pedig a vevők is értékelik.

– Amikor megnyitottunk, akkor többen mondták nekünk, ha ez a minőség megmarad, akkor biztosan idejárnak a jövőben. Közülük sokan azóta is törzsvendégünk. Mindig jó látni az elégedettséget az arcukon, ez hajt minket. Vannak köztük, akik azóta külföldön élnek és mindig meglátogatnak minket, amikor hazajönnek. Több orosházival és tótkomlósival a békéscsabai üzletben is találkoztam, mert ők ott is a Hóvirágot választják. Ezek nagyon jóleső visszajelzések – mondta büszkén Asztalos Nóra.

Az elmúlt tíz évben igyekeztek folyamatosan fejleszteni. A gyártást elősegítő eszközöket szereztek be, nyitottak egy kisebb üzemet is, miután az üzlet konyháját kinőtték, majd nevetve tette hozzá Nóra, hogy itt is kezd szűkössé válni a tér. A tervek között szerepel az is, hogy bővítik a Hóvirág Fagylaltbárt, átalakítják, hogy nagyobb térben fogadhassák a betérőket.

Így ünneplik a tizedik születésnapot

A jeles évforduló megünneplésének megadják a módját. Május 13-án, szombaton egy hatalmas bulival készülnek. Rengeteg meglepetés, koncert, gyerekprogram és természetesen ingyen fagyi is vár az érdeklődőkre. Az alábbi plakáton minden fontos részlet megtalálható. Az esemény 13 órakor kezdődik és a tervek szerint 19 óra 30 percig tart. Ebben az időszakban a Töhötöm, illetve a Könd utca közötti szakaszt lezárják a forgalom elől. A szervezők arra kérik az autósokat, hogy már a kezdés előtt se parkoljanak az érintett területen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.