- hirdetés -

Közmeghallgatással kezdünk, és kiderül, módosítják-e a helyi autóbuszközlekedést a külterületen élők kérésére. A nyári szünet előtti utolsó ülését tartja a képviselő-testület.

Június 28-án 9 órakor kezdődik a testületi ülés. Először az állapolgári észrevételek, javaslatok kapnak teret, a közmeghallgatást követően pedig az előterjesztésekről döntenek a képviselők. Röviden összefoglaltuk a témákat, részleteiben pedig a város honlapján, itt olvashatod el, miről lesz szó.

1-2. Beszámol tevékenységéről, feladatköréről a járási népegészségügyi intézet, valamint az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal.

3. Esélyegyenlőségi tervet alkotnak – az öt évre szóló dokumentum célja a hátrányos megkülönböztetések megelőzése, a település esélyegyenlőségi problémáinak feltárása, arra reagálás.

4. Csatlakozna a város a Békés-Manifest Közszolgáltató Nonprofit Kft-hez 250 ezer forint összegű üzletrész megvásárlásával. A lépés azért szükséges, mert az Országgyűlés előtt lévő vonatkozó törvényjavaslat szerint 2014. januárjától csak engedéllyel rendelkező nonprofit gazdasági társaság végezhet hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

5. Módosítanák helyi menetrend szerinti autóbuszközlekedést. A korábban nagy vitát generáló változtások kapcsán a Körös Volán utásszámlásokra, valamint lakossági észrevételek hatására módosítja a jelenleg érvényes menetrendet. Változás többek között, hogy az iskolai előadási napokon külön buszok látnák el Gyökeres-Szentetornyát és Rákóczitelepet.

6-7. A Táncsics iskola két előterjesztéssel szerepel a napirendek között. Egyrészt átszervezné az állami fenntartó az iskolát, amit a testület véleményezhet és tudomásul vehet; másrészt pedig támogatnák a tehetséggondozó programot.

A testületi ülést élőben adjuk 9 órától. Követheted az eseményeket az Orosházi Városi Televízióban ide kattintva, és persze az OrosCafén is.

8. Módosítanák az önkormányzati feladatokról szóló rendeletet, az extrém sportpark kapcsán pedig július elsejétől a városüzem látná el a pálya üzemeltetési, karbantartási feladatait (9.). A sportpálya mellett a főtér és a Kistemplom utcai játszótér üzemeltetése is a városüzem feladata lesz (10.)

11. A közigazgatási partnerség érdekében pályázatot nyújtanának be, a többek között fórumok, képzések szervezését szolgáló pályázat támogatási intenzitása 100%-os.

Ismét módosítják a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet (12.),valamint téma lesz a város közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terve. Az előterjesztés nem csak a jövőbeni terveket foglalja össze, hanem kitér többek között a folyamatban lévő beruházásokra és áttekinti az orosházi önkormányzat vagyonát (13.)

14. Egyesítenének két, Dankó utcai önkormányzati bérlakást, a kettő együtt 74 m2 lenne, az átalakítás költsége pedig nettó 80 ezer forint.

A 15. pontban folyószámla- és munkabérhitel felvételéről, illetve adósságmegújító hitel felvételéről dönt a képviselő-testület. Módosítanák az idei évi közbeszerzési tervet (16.), és támogatási kérelmeket is elbírálnak (17.) – ennek a napirendnek öt alpontja van, módosítják továbbá az idei évi költségvetésről szóló rendeltet (18.).

Az esetleges kérdéseket, interpellációkat követően zárt ülés következik, melyen a szociális rászorultság alapján bérlakásokra kiírt pályázatokat bírálják el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.