- hirdetés -

A jogerősen három évre ítélt, Orosházán praktizáló Loboda Fábián ügye kapcsán tartott sajtótájékoztatót az MSZP szerda délelőtt.

Jogerősen három év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt kedden a Szegedi Törvényszék egy szentesi szülészorvost, akinek egy páciense 2008 nyarán, három héttel a műtét után meghalt, erről részletesen itt írtunk. Szerdán délelőtt Fetser János MSZP-s frakcióvezető tartott sajtótájékoztatót az üggyel kapcsolatban.

– Az orosházi egészségügy újabb kudarca a tegnapi jogerős bírósági ítélet – indította a sajtótájékoztatót Fetser János, aki szerint egy orvosi műhibaper és egy család tragédiája nem politikai ügy, mégis mindenkit érintő témáról van szó.

Loboda Fábián 2012 áprilisában pályázott és nyerte el az orosházi 8-as körzet háziorvosi posztját. Már ekkor folyt ellene a bírósági eljárás, mely halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel vádolta az orvost.

– A polgármester, és maga a pályázó is elhallgatta a képviselők elől, hogy komoly ügyben folyik ellene bírósági eljárás – mondta Fetser, kiemelve, hogy az MSZP frakció tartózkodott a szavazástól abban a napirendi pontban, melyben Loboda megválasztásáról volt szó. Elmondta, hogy a későbbiek során többször is kifejezték aggályaikat az orvos, illetve az ellene folyó műhibaper kapcsán, miszerint politikai döntésekkel nem szabad veszélyeztetni az orosháziak egészségügyi ellátását. – Sajnos az idő minket igazol – hangozott a frakcióvezető összegzése.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Loboda orvoshoz méltatlanul járt el, mivel fontos információkat hallgatott el felettesei elől. Ez oda vezetett, hogy betege meghalt, május 28-án pedig példa nélküli bírósági ítélet született, tette hozzá Fetser János.

A frakcióvezető az orosházi egészségügy és a kórház helyzetére is kitért. Véleménye szerint az orosházi fideszes vezetés sorozatosan olyan döntéseket hoz, melyek veszélyeztetik az itt élő betegeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.