- hirdetés -

Pénteken testületi ülés. Szó lesz a közbiztonságról, a gyermekvédelemről, pályázatokról és önkormányzati cégek mérlegbeszámolójáról is. 

Módosítják az Orosházi Regionális Vízellátó Rendszerre vonatkozó bérleti-üzemeltetési szerződést. Beszámol a 2. napirendben az orosházi rendőrkapitányság arról, hogyan alakult 2012-ben Orosháza közbiztonsága. Az előterjesztés ismerteti többek között a közlekedésbiztonsági és a bűnügyi helyzetet. Ez utóbbi adataiból kitűnik, hogy a regisztrált bűncselekmények döntő hányadát a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki. Ezek száma Orosháza esetében tavaly 349 volt, míg 2011-ben 397.

A 3. pontban a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról szintén beszámolóból értesül a képviselő-testület. Az előterjesztésből kiderül többek között, hogy tavaly 1734 gyermek (971 család) részesült rendszeres gyerekvédelmi támogatásban. Az ellátások részletezése mellett az előterjesztés vázolja a gyermekjóléti szolgálat tevékenységét illetve a gyámhatósági intézkedéseket is.

Húsz napirendi pontot tárgyal a testület május 17-én. A 9 órakor kezdődő tanácskozást élőben követheted a városi televízióban ide kattintva, és az OrosCafén.

Az Orosházi Járási Hivatal földhivatala és munkaügyi kirendeltsége tájékoztatja a testületet az előző évben végzett tevékenységéről, többek között ügyfélforgalmi adatokkal szolgálva. Halasztást kért korábban a református egyház a tavalyi évi önkormányzati támogatás elszámolásával, most ezt pótolja. A 6. napirendben vázolják a történelmi egyházak, hogy mire fordítanák az idei évi támogatást. Az Orosházi Média Kft., a Petőfi Kulturális Közhasznú Egyesület, valamint a Városüzemeltetési Zrt. tavalyi évi mérlegbeszámolója és idei évi üzleti terve is terítéken lesz. A Városüzemeltetési Zrt. vezetőinek prémiuma szintén téma: a felügyelő bizottság megállapítása szerint a vezérigazgató és helyettese is jogosult a tavalyi évre esedékes prémiumra.

A 10. számú háziorvosi körzet tavaly decemberben megüresedett, és azóta sem sikerült értékesíteni a távozó háziorvos praxisjogát. Június elsejétől tartósan betöltetlennek nyilvánítják a körzetet és pályázat útján próbálnak új háziorvost keresni. Módosítják a talajterhelési díjról szóló rendeletet, együttműködési megállapodást kötnek a Vásárhelyi Pusztáért Szövetséggel. Módosítják a kistérségi társulás társulási megállapodását, a DAREH (hulladékgazdálkodás),valamint az ivóvízminőség-javító társulás társulási megállapodását.

A nyilvános napirendeket elolvashatod a város honlapján, ide kattintva.

Helyi egyesületek programjait támogatja az önkormányzat, hogy melyiket milyen mértékben, erről szól a 16. előterjesztés. Az OMTK-ULE 1913 TAO pályázatához szükséges az önkormányzat, mint tulajdonos hozzájárulása. Sikeres pályázat esetén a sportegyesület a gyopárosi sportcentrumban létesítene két focipályát. Jogszabályi háttér változása miatt meg kell szüntetni a Tótkomlós és térsége állati hulladék-kezelési Önkormányzati Társulást. Helyette az érintett önkormányzatok együttműködési megállapodás keretében viszik tovább a projektet és működtetik a vagyont, mindezt Tótkomlós gesztorságával. Értékesítésre jelölnek ki egy kardoskúti ingatlant, ami korábban polgárvédelmi oktatóbázisként működött.

A Táncsics Mihály tehetségközpont alapító okiratából törlik az alaptevékenységek közül a pedagógiai szakszolgáltatás és pedagógiai szakmai szolgáltatás tevékenységeket, és módosítják a feladatellátási helyenként felvehető maximális gyermek- és tanulólétszámot. Ezt kell véleményeznie a testületnek. A Lehel utcai óvoda csaknem 25 milliós pályázatával kapcsolatban kiderült, a városnak nem 10, hanem 20% önerőt kell vállalnia, a felújítás költségeiből így a városra eső rész csaknem 5 millió forint lenne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.