- hirdetés -

Beszámolók, pályázatok, hitelkeret – 18 nyilvános napirendet tárgyal a képviselő-testület pénteken.

Április 19-én, pénteken 9 órától tartja soros ülését Orosháza város képviselő-testülete.

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tavalyi évet vázoló beszámolója az első napirend. Eldöntik, hogy a főtér mely pontján helyezzék el a Tapintható-láthatatlan domborművet. A belvárost ábrázoló bronz dombormű Bánfi Gábor szobrász-restaurátor művész tervei alapján készül – erről korábban itt írtunk.

A tavalyi évben az önkormányzatnál elvégzett ellenőrzésekről készült egy jelentés, ez is téma lesz a pénteki egyeztetésen. Az Egységes Szociális Központ 2012. évi munkájáról, valamint ellenőrzésének eredményeiről szintén előterjesztés készült, Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint alapító okiratát pedig módosítani kell.

Az ülést péntek reggel 9 órától élőben közvetítjük írásban itt az OrosCafén. Követhetitek az eseményeket a városi televízióban, vagy online ide kattintva.

Több mint 600-an kaptak munkát a közfoglalkoztatás keretében Orosházán. Az állástalanoknak átmenetileg segítséget jelentő közfoglalkoztatás is téma lesz, a tavalyi év adatait ismerhetik meg a képviselők. Több rendeletmódosítás mellett  két ingatlant kijelölnek értékesítésre. Tulajdonosi hozzájárulásra van szükség az Orosháza FC TAO pályázatához, a Mátrai Stadion öltözőjének tetőterére költenének, hogy irodát és klubszobát alakítsanak ki.

Az előterjesztéseket részletesen elolvashatod a város honlapján ide kattintva.

A Védd a közszolgákat! Alapvítvány lakóközösséget összekovácsoló programokat szervezne pályázati forrásból az Előd-Ond-Tas utca által behatárolt területre. Lenne információs iroda, kertmozi és szalonnasütő hely. Ehhez együttműködési megállapodás kell az önkormányzattal. Félév végén lejár a város folyószámla-hitelkerete. Az új, december 31-ig szóló szerződés megkötéséhez közbeszerzési eljárást kell indítani. Ezzel, valamint a tavalyi évi költségvetési beszámolójával zárul a nyilvános napirendek sora.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.