- hirdetés -

Az orosházi parlamenti képviselő koordinálja pártja választási felkészülését körzetében.

Hétfőn délelőtt mutatták be Békéscsabán a Magyar Szocialista Párt megyei felelőseit, akik a választókerületben megkezdik a helyi szervezetek felkészítését a választási kampányra.

Az orosházi választókerületben Varga Zoltán kapta ezt a feladatot, aki listás országgyűlési képviselő és a párt megyei elnöke is.

Varga Zoltán

– Elsődleges feladatom a saját körzetemben lévő szervezetek és aktivisták választásra való felkészítése. A mostani bejelentés nem jelenti azt automatikusan, hogy én leszek az MSZP képviselő-jelöltje a 2014-es választáson. Most még csak úgynevezett jelölt jelöltek vagyunk. Arról, hogy ki indul majd a választáson, várhatóan ősszel dönt a párt felsőbb fóruma – mondta el érdeklődésünkre Varga Zoltán.

Hozzátette, egyelőre azért sem neveztek meg végleges jelölteket, hiszen az ellenzéki pártok és szervezetek között most kezdődtek a tárgyalások, így elképzelhető, hogy bizonyos helyeken közös jelölteket neveznek majd meg.
– A most megnevezett személyeknek bizonyítani kell, hogy képes ellátni a feladatait, és esélye van arra, hogy 2014-ben megnyerje a választásokat a saját körzetében, ezzel váltva le a most regnáló Fideszt – fogalmazott Varga.

A jelöltek személyére a helyi szervezetek tettek javaslatot, ezt a megyei elnökség véleményezte, a jóváhagyás pedig az országos elnökségtől érkezett meg. Varga elmondta, mint megyei elnök, a saját személyét érintő szavazásban és vitában nem vett részt.

Az új választási szisztéma szerint a 2014-es országgyűlési választáson már csak 106 egyéni választókerület lesz az országban. Békés megyében is csökkent a választókerületek száma, a korábbi hétről négyre. Orosháza és környéke a 4. számú választókerülethez tartozik, ami a legnagyobb a megyében, 27 település közel 80 ezer választópolgárát foglalja magába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.