- hirdetés -

Az ünnepek előtt, a karácsonyi készülődés közepette nagy segítség ez a gyorsan elkészíthető, ám annál finomabb desszert.

Télen, amikor már a vitamintartalékaink kimerülőben vannak, jólesik egy gyümölcsös finomság. Online szakácsunk, Mérai Józsi ezúttal arra is gondolt, hogy a karácsonyi készülődés közepette bizony kevés időnk jut a sütésre, ezért mindenképpen olyan desszerttel lepett meg bennünket, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor különleges ízvilágú.

Citrusos túrókrém őszibarackkal és eperrel

Hozzávalók: 1 kis csomag túró (25 dkg), 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejszín, 1 doboz őszibarack befőtt, néhány szem eper (lehet fagyasztott is), 4 db üvegpohár a tálaláshoz.

A tejszínt 2 evőkanál porcukorral habosra verjük. A túrót a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a reszelt narancs- és citromhéjjal csomómentesre dolgozzuk, majd a tejszín felével összekeverjük. A barackot felszeleteljük és a túrókrémmel, illetve az eperrel az üvegpoharakba rétegezzük. A maradék tejszínnel, esetleg ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellával, más gyümölcsökkel díszítjük.

Finom desszert az ünnepi asztalra (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Az eddigi receptekhez hasonlóan ez a desszert is elkészíthető különböző variációkban – emelte ki Mérai Józsi. – A túró ízlés szerint helyettesíthető mascarpone-val, illetve hidegen kikeverhető vaníliás pudingporral. Desszertünk még tartalmasabbá tehető, ha például piskóta, babapiskóta vagy bármilyen kekszdarabokat teszünk bele, amelyek megpuhulva kiváló harmóniát alkotnak a lágy túrókrémmel. Ezúton szeretnék nagyon boldog, békés és áldott karácsonyi ünnepeket kívánni a Prézli csapata nevében!

Mai ételünket az orosházi Oázis kertészetben készítettük. Az alapanyagokat a Székács József utcai Korallbogyó zöldség-gyümölcs delikátesz üzlet és a hódmezővásárhelyi Bandula vendéglő biztosította.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.